Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lagen inför det avgörande derbyt: ”Jättespännande”

På lördag möts de, damerna i IFK Fjärås och Onsala BK, i en match som kan avgöra vilket lag som tar sig upp i division 1. Onsala är hittills obesegrade och de spelar på hemmaplan men Fjärås, som har vunnit sex av åtta matcher, tänker inte ge upp så lätt.
– Det finns ingenting annat i huvudet än att slå dem, säger lagkaptenen Martina Larsson.

Spänningen är stor inför lördagens match där de två lagen från Kungsbacka möts. Onsala BK leder just nu tabellen i damernas division 2 Västra Götaland och hack i häl ligger IFK Fjärås på en andraplats, med fyra poäng som skiljer dem åt. Det har varit en bra säsong för de båda lagen, där Onsala vunnit varenda match och Fjärås har vunnit sex av åtta matcher och spelat lika två.

– Det är jättespännande såklart. Allt handlar om den här matchen och jag tror att den som vinner tar sig upp till division 1. Allt kan hända, vi får verkligen hoppas på det bästa, säger Martina Larsson.

LÄS MER: Fjärås utklassade Tollered på hemmaplan

”Står mycket på spel”

Matchen kan bli avgörande för vilka som vinner serien och tar sig upp i ettan. Och att lagen möts i ett derby gör det hela extra nervöst och spännande, förklarar Martina Larsson.

– Det är roligt, det blir en annan känsla såklart. Många känner varandra sen tidigare, kanske har gått på samma skola och är i samma ålder. Det är tråkigt att det inte är på hemmaplan, men vi tar dom ändå, säger hon.

Linn Mörfeldt, lagkapten i Onsala BK, gör sin 21:a säsong i klubben.

– Det känns superroligt att få spela såna matcher där det står mycket på spel. Det var längesen vi spelade ett derby, det var flera år sen, så det känns lite konstigt. Men helt klart kommer det märkas att det är derby, det kommer bli kamp där ute, säger Linn Mörfeldt.

LÄS MER: Johansson frälste Onsala – sköt tre mål i premiären

Vill tillbaka till ettan

Onsala BK har tidigare spelat i division 1 under flera år men i fjol slogs de ut ur serien och halkade ner till tvåan igen.

– Med tanke på hur vi etablerat oss i år finns det inget annat än att gå upp igen. Det hade varit jätteroligt, jag tycker vi har där uppe och göra, säger Linn Mörfeldt.

Vilka är era styrkor?

– I år har vi utvecklat vårt spel väldigt mycket, jag tycker det är roligare än någonsin att spela fotboll. Vi är jämna, lika starka framåt som bakåt. Sen har vi bra koll på varandra inom laget och är trygga med varandra, det är en styrka.

LÄS MER: Damerna diskriminerades – SvFF pudlar: ”Beklagar”

Tror på en jämn match

Men förutsättningarna har inte varit de bästa, med tanke på att damerna bara fick spela enkelserie, förklarar Linn Mörfeldt.

– Vi får hoppas att det blir sista gången någonsin. Enkelserie överlag kan bli ett lotteri, det kan bli väldigt avgörande till skillnad mot om man spelar dubbelserie. Då har man lite mer råd att tappa något poäng.

Hon tror att chanserna är goda att slå Fjärås på lördag.

– Det är mycket som ska stämma för dagen men jag tror vi kommer att vinna. Sen tror jag det blir en jämn match som man inte vill missa, säger Linn Mörfeldt.

LÄS MER: Målfest när Onsala krossade Näset/Väster på Rydets IP A konstgräs

”Må bästa lag vinna”

Även Martina Larsson från IFK Fjärås tror att det blir en jämn match på lördag. Men hon tror att Fjärås kan utnyttja sina styrkor.

– Vi har ett jättestarkt lag, det har vi visat på innan. Senaste matchen låg vi under med 1-0 ända fram till en bit in i andra halvlek men sen fick vi in tre mål på slutet. Även om vi ligger i underläge, matar vi på och kör så långt det räcker. Vi har även en stark bänk som kan rycka in med ny kraft, det är guld värt, säger hon och fortsätter:

– Vi kommer kämpa jättehårt för att slå dom. Sen har vi alla pannben, det är jätteviktigt, det finns ingenting annat i huvudet än att slå dom. Men det kommer vara en tuff match, inget av lagen kommer att ge sig. Så må bästa lag vinna.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.