Kungsbackaspelen lockade hundratals deltagare

Under helgen kämpade 325 deltagare i friidrottstävlingen Kungsbackaspelen. En av de lyckliga vinnarna var tolvåriga Emma Falk.
– Det var väldigt roligt, speciellt eftersom jag aldrig har tävlat i spjut innan.

ANNONS
|

Solen strålade över Tingbergsvallen och de unga friidrottarna. Kungsbackaspelens andra tävlingsdag bjöd på allt från spjutkastning till höjdhopp. Det är 14:e gången tävlingen går av stapeln.

– Det har gått väldigt bra hittills. Fint väder båda dagarna och bra tävlingar, säger tävlingsledaren Daniel Lääs.

Satsar på de unga

För de allra yngsta deltagarna, nio och tioåringarna, anordnades en ”mångkamp” för att låta de prova på olika grenar. Förra året testades idén för första gången och då blev det succé, så i år valde arrangören IF Rigor att köra på samma koncept.

– Vi riktar ju in oss väldigt mycket på att få in barn och ungdomar i friidrotten, säger Daniel Lääs.

ANNONS

Tioåringarnas mångkamp började med ett 50 meters lopp, sedan kulstötning, längdhopp, höjdhopp och avslutningsvis ett 600 meters lopp.

Enligt Daniel Lääs har de 325 deltagarna i snitt gjort två starter var under lördagen och söndagen. Han säger även att de yngre tenderar att starta i fler grenar än de äldre.

– De äldre deltagarna är ofta lite mer specialiserade på en viss gren, säger han.

Vunnit två tävlingar

Emma Falk är tolv år och och tränar för IFK Göteborg. Hon tävlar nu för andra gången i Kungsbackaspelen och har under lördagen och söndagen hunnit kamma hem två vinster. Under lördagen vann hon i spjut och under söndagen vann hon ett lopp i 600 meter.

– Det var väldigt roligt, speciellt eftersom jag aldrig har tävlat i spjut innan, säger Emma Falk.

Och med två vinster i bagaget gör hon sig redo för ytterligare två tävlingar senare under söndagen. Då ska hon hoppa längdhopp och springa ett 1500 meters lopp. Hon är spänd men hoppas på vinst.

– Jag har en bra känsla, säger Emma Falk.

LÄS MER:Okänd sport växte i pandemins skugga – mountainbike lockar allt fler barn

LÄS MER:Konkurrensen hårdnar – nu sänker Hanhals avgifterna: ”Många frågor”

LÄS MER:Emma Igelström har hittat hem i Kungsbacka

ANNONS