Kungsbackakillarna nöjda med sin insats under mästerskapen

Under söndagen var det dags för sista dagen i ungdoms- och junior-SM i Kungsbacka simhall. Kungsbackakillarna kom trea i heatet under sista lagtävlingen och slutade på en 11:e plats. De var nöjda efter tävlingshelgen och längtar efter sommarlov.
– Det är en av de första stora tävlingarna på länge så det kändes gött att få avsluta med laget, säger Fredrik Ekholm.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Fyra medaljer har Kungsbacka simsällskap kammat hem hittills under de nationella mästerskapen, JSM och Sum-Sim, under helgen. Lina Dahlgren och Sara Nyqvist kammade hem varsina bronsmedaljer under lördagen och de båda tog även hem ett silver under söndagen.

För killarna har det inte lyckats bli några medaljer, men det är många slagit sina personbästan. Och överlag är de nöjda med sin insats.

LÄS MER:IF Rigor utsatt för inbrott andra året i rad: ”Skittråkigt”

Kvalat till JSM som lag

Hektor Kvarnlöf, Fredrik Ekholm, Gustaf Wänt och Andreas Johansson från Kungsbacka simsällskap, avslutade helgen med lagtävling i medley 100 meter gånger fyra. Fyra simsätt körs, ryggsim, bröstsim, fjäril och frisim och körs som stafett där laget byter av varandra i vattnet.

ANNONS

– Det är kul, vi alla är födda 2004 och vi har kört tillsammans i fyra år nu. Vi har ett bra medley där vi varsin distans som vi är starka i. Vi har kvalat till JSM som lag och slog tiderna som vi hade på SM i Halmstad för två veckor sedan så det känns bra, säger Hektor Kvarnlöf, som kör ryggsim i medley.

LÄS MER:Alfons Bondesson tog brons i lag-EM i golf – ”Jätteroligt”

Hektor Kvarnlöf, Fredrik Ekholm, Gustaf Wänt hejar på lagkompisen Andreas Johansson som kör sista distansen.
Hektor Kvarnlöf, Fredrik Ekholm, Gustaf Wänt hejar på lagkompisen Andreas Johansson som kör sista distansen. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Full action när Kungsbacka kommun ordnar helgaktiviteter

”Kul att få tävla igen”

När den avslutande lagtävlingen för herrarna körs så höjs stämningen i simhallen, laget peppar varandra under sina distanser. På grund av restriktioner får inte andra än de tävlande, tränare och tävlingspersonal vara på plats, annars hade alla stått och hejat på sina lagkamrater. Men det är inte huvudfokuset i en pandemi.

– Det är klart att det är roligare när det får vara publik men det är bara kul att få tävla igen, säger Andreas Johansson, som kör frisim i medley.

LÄS MER:13-åriga Allie Nordmark tog SM-guld för andra gången

Kungsbackakillarna tycker det är roligt att det anordnas ett mästerskap på hemmaplan.

– Det går till historien eftersom vi inte haft något mästerskap här innan. Det känns bra upplagt, och att man kan följa tävlingarna utanför på tv-skärmen. Vi hoppas det blir fler i framtiden, säger Fredrik Ekholm.

Han får medhåll från lagkamraterna och kompisen Oscar Bjering från simklubben Laxen i Halmstad.

ANNONS

– Det är kul att komma till en ny fräsch arena, säger han.

LÄS MER:Kungsbackabon Christine Bjerendal klar för OS i bågskytte

575 unga simmare tävlade i Kungsbacka i helgen.
575 unga simmare tävlade i Kungsbacka i helgen. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Fotbollslaget Nybygget tränar för fullt – längtar efter cupspel

Uppskattad arrangör bland gästande klubbarna

För Mölndals allmänna simsällskap blev det många medaljer under helgen. Både för damerna och herrarna. På damsidan hade man inget lag som tävlade under helgen men herrarna tog två lag-guld och ett lag-brons. I den avslutande lagtävlingen medley 100 meter gånger fyra stod de högst upp på pallplatsen igen. Bland tjejerna så var den en tjej som fick medaljer. Ida Swegmark tog nämligen fem brons och ett silver i JSM i helgen. Dom andra kom utanför pallplats

– Det känns riktigt härligt. Det är kul att det gått så bra. Detta blev vårat sista Sum-Sim också för det förra blev inställt på grund av pandemin, så det känns extra roligt, säger Alvin Välkki som körde bröstsim.

Han får medhåll från resten av laget, Måns Evertsson, Felix Jedbratt och Max Swegmark. Överlag tycker de att tävlingarna gått bra och att Kungsbacka simsällskap varit en bra värd.

– Det är första gången jag är här och de har fått ihop det väldigt bra. Bassängen är bra, avsimningsbassängerna är kanske lite väl varma men det går, säger Alvin Välkki och skrattar.

LÄS MER:Unga hopptalangen tog silver i NM – nu väntar högre mål

Alvin Välkki, Måns Evertsson, Felix Jedbratt och Max Swegmark från Mölndals allmänna simsällskap är nöjda över hur tävlingen arrangerats och har kammat hem två-lagguld till klubben.
Alvin Välkki, Måns Evertsson, Felix Jedbratt och Max Swegmark från Mölndals allmänna simsällskap är nöjda över hur tävlingen arrangerats och har kammat hem två-lagguld till klubben. Bild: Ellinor Svensson

På grund av corona får de tävlande simma av på relaxavdelningen, vilket är lite varmare temperaturer än vanligtvis. Även Melker Olsson, från simklubben Elfsborg, är i Kungsbacka simhall för första gången. Han tog hem flera guld i JSM under helgen.

ANNONS

– De har gjort det jättebra, det är jättenajs här. Jag kommer från Borås och där är det lite mindre. Det var väldigt skönt att simma här, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS