Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Handbollskvalet mellan Jerry Hallbäcks Aranäs och Karlskrona kommer att spelas i bäst av fem matcher. Bild: Bobbo Lauhage
Handbollskvalet mellan Jerry Hallbäcks Aranäs och Karlskrona kommer att spelas i bäst av fem matcher. Bild: Bobbo Lauhage

Jerry Hallbäck: ”Vi har våra kvaliteter”

Ett kvaldrama i som mest fem akter stundar mellan Aranäs och Karlskrona. I potten: en plats i handbollsligan 2021/22.
– Det är ett bra handbollslag men jag tycker att vi har koll på dem, säger Jerry Hallbäck, huvudtränare i Aranäs.

När herrallsvenskan i handboll i fredags kväll spelade sista omgången blev det också definitivt klart vilket lag som Aranäs skulle få möta.

Av trion Karlskrona, Amo och Kungälv fick Aranäs, som slutade på trettonde plats i handbollsligan, ta sig an det förstnämnda laget. Men Aranäs med huvudtränaren Jerry Hallbäck i spetsen började titta på alla lagen långt innan dess

– Vi började titta på lagen i den stund vi visste att vi skulle gå till kval, säger han.

– Men sedan i fredags har vi så klart enbart riktat in oss på Karlskrona, säger han om det lag som blev tvåa i herrallsvenskan.

”Har våra kvaliteter”

Skillnaderna mellan ovan nämnda trio är inte så stora, menar Hallbäck.

– Alla lagen har duktiga spelare på nio meter och ser man på det poängmässigt skiljer det heller inte så mycket, säger han.

– Nu blev det Karlskrona. De har sina kvaliteter och vi har våra kvaliteter. Det är ett bra handbollslag men jag tycker att vi har koll på dem.

Vad är det man som lag måste tänka på i ett kval?

– Det handlar om att ta en match i taget och se till att göra den så noggrant som möjligt. Mellan matcherna får man läsa in sig på saker som man kan förbättra och slipa på. Att fortsätta hitta styrkor och svagheter hos motståndaren, säger Hallbäck.

Aranäs huvudtränare Jerry Hallbäck förbereder sitt lag inför det stundande handbollskvalet mot HIF Karlskrona. Bild: Niklas Ohlson
Aranäs huvudtränare Jerry Hallbäck förbereder sitt lag inför det stundande handbollskvalet mot HIF Karlskrona. Bild: Niklas Ohlson

Är det ”lättare” att spela sådana här matcher eftersom det ”bara” handlar om att vinna och inte att räkna poäng eller mål?

– Jag förstår vad du menar. Men det är på ungefär samma sätt som det har varit för oss under hela säsongen det vill säga att vi behövde vinna matcher och ta de poäng som krävdes för att klara sig, säger han.

– Det är samma sak nu. Vi behöver fokusera på att vinna den första matchen och att göra det så bra som möjligt.

Tre hemma, två borta

Av de fem kvalfajterna är de tre första helt spikade medan de två sista har fått preliminära datum.

Eftersom Aranäs ligger i en högre serie har man fördel av hemmaplan i tre matcher. Laget spelar borta, två hemma och sedan borta och hemma.

Beroende på val av färdväg handlar det om i snitt cirka 35 mil och bortåt fyra timmar i buss om man kör utan uppehåll.

Aranäs genomförde under söndagen en lättare träning.

– Vi har mer video och träning på måndag och tisdag och så match onsdag, säger Hallbäck som tycker det ser bra ut i truppen.

– Det är de gubbarna som vi hade i den sista matchen och vi får tillbaka både Tobias Johnsson och Melwin Beckman i större utsträckning än vad vi hade innan, säger han.

Tony Balogh

[email protected]

Aranäs i handbollskval

Så här spelas kvalet om en plats i handbollsligan 2021/22 mellan Aranäs och HIF Karlskrona:

Onsdag 24 mars: Karlskrona-Aranäs

Lördag 27 mars: Aranäs-Karlskrona

Torsdag 1 april: Aranäs-Karlskrona

Tisdag 6 april: Karlskrona-Aranäs

Söndag 11 april: Aranäs-Karlskrona