Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amina Jasarevic satte sista avgörande målet. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage
Amina Jasarevic satte sista avgörande målet. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Jasarevic avgorde i sista minuten: ”Mitt viktigaste mål”

Det blev en onödigt spännande match mellan Aranäs och Kroppskultur när lagen möttes i Kungsbacka sporthall under lördagen. Det avgörande målet sattes i sista minuten av Amina Jasarevic.
– Alltså, det har aldrig varit skönare att vinna, säger hon.

Det tog fem långa minuter innan första målet i matchen kom, och det var Kroppskultur som öppnade starkast. Aranäs var ändå med och kunde vända underläget mot en relativt komfortabel ledning, om de hade fortsatt förvalta sina lägen. Men istället var det på håret hela tiden.

– Vi måste vara med från start och sätta våra lägen, för vi missade väldigt mycket – nu var deras målvakt väldigt bra också – men att vi måste värdera lägena och vara mer noggranna fram, säger Jasarevic.

Amina Jasarevic gav allt. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage
Amina Jasarevic gav allt. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Ida Karlsson i mål stängde första halvlek med en snygg räddning och fastställde halvtidsresultatet till 12–8 till Aranäs.

Andra halvlek blev riktigt nervig för hemmalaget efter att Kroppskultur hämtade in ett par bollar och knappade in på Aranäs, som började se svettiga ut på bänken. Magnus Ferdinandsson vankade av och an längs med linjen och såg uppgiven ut vid varje missat läge.

Nervigt för Aranäs. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage
Nervigt för Aranäs. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Aranäs hade många bra lägen men Julia Johansson i Kroppskulturs mål räddade boll efter boll. Amina Jasarevic skrek ut sina känslor vid varje miss.

– Det var lite att man gjorde vissa saker fel när det blev så tajt, och det är klart man skrek när man blev frustrerad men sen när man väl gjorde det bra så stärktes känslorna ännu mer och blev ännu gladare.

Med bara tre minuter kvar att spela kvitterade Kroppskultur och matchen blev riktigt spännande. För spännande. Sanna Andreasson fick in 16:e målet men Kroppskulturs målvakt räddade nästa boll och gästerna tryckte på framåt.

Kroppskultur blev ingen lätt match för Aranäs. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage
Kroppskultur blev ingen lätt match för Aranäs. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Efter en time out med bara 1,5 minut kvar att spela gick Aranäs ut och körde på. De hade bestämt sig.

Amina Jasarevic var den som fick slå sista spiken i kistan för Kroppskultur när hon med 30 sekunder kvar av matchen satte 17–15. Gästerna kontrade, men kom inte till avslut och Aranäs kunde jublande ta hem segern.

– Det var så skönt. Jag tror att det var ett av mina viktigaste mål i Aranäs. Det kändes jättebra att få lägga till det sista och ta ut det sista av mig själv, säger Jasarevic efteråt, trött men glad.

– Alla låg på marken efter matchen och bara skrek. Nu ska vi fira, sedan har vi en ledig dag för att återhämta oss och sedan köra på igen redan från måndag.

Handboll

Allsvenskan dam

HK Aranäs – GF Kroppskultur

17–15(12–8)

Mål: Alexandra Lundström 6, Amina Jasarevic 4, Emelie Batista 2, Sanna Andreasson 2, Anna Heed, Tilda Palm, Ida Espling Ek

Frida Ekborg

[email protected]