Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jerry Hallbäck, tränare i HK Aranäs. Bild: Bobbo Lauhage
Jerry Hallbäck, tränare i HK Aranäs. Bild: Bobbo Lauhage

Ingen ökning av covidsmitta i Aranäs

Tre Aranässpelare drabbades i förra veckan av covid-19.
– De är på bättringsvägen, jag hoppas de kan träna på söndag, säger tränaren Jerry Hallbäck.

Det var i förra veckan som tre spelare i kvalklara HK Aranäs herrtrupp konstaterades smittade av coronavirus.

Hur de smittats är fortfarande oklart men något som däremot är klart är att en av domarna i Aranäs sista grundseriematch konstaterades smittad efteråt. Ett faktum som fick klubben att skicka in en skrivelse till Svenska handbollsförbundet om testkrav även på domare i de högsta serierna, något som Norra Halland tidigare skrivit om.

– Vi har ju gjort jobbet hela säsongen med täta tester. Det borde vara samma för alla som är på golvet , säger Jerry Hallbäck som konstaterar att föreningen ännu inte fått något svar från förbundet på det inskickade brevet.

Vad har smittan fått för konsekvenser för laget?

– Vi har testat oss mer och vi har ändrat träningstider för att försöka kunna ha med så många som möjligt på samlingarna inför kvalet.

Har det skapat någon oro?

– Inte vad jag känner till. Vi har hela tiden följt de åtgärder vi kan och det har vi fortsatt med.

De tre covidsmittade spelarna ska vara på bättringsvägen och förväntas tillbaka i träning på söndag, inga fler ska alltså ha smittats. Även den tidigare skadade duon Tobias Johnsson och Melwin Beckman tränar och spelar försvar, men är ännu inte tillbaka fullt ut för att delta i anfallsspelet.

6 mars spelade Aranäs senast och kvalet inleds först nu på onsdag alternativt torsdag med bortamatch. Vilka motståndarna blir klart på fredag kväll när den sista omgången i allsvenskan spelas.

Kungälvs HK, som drabbats av ett ännu större covidutbrott i truppen än Kungsbackalaget lär hamna fyra i allsvenskan och ställs i så fall mot Önnered. Men det är jämnt om plats två och tre mellan Karlskrona och Amo. Båda står på 36 poäng men blekingarna har bättre målskillnad och det är tvåan som sedan kvalspelar mot Aranäs i bäst av fem matcher om en plats i handbollsligan 2021/22.

– Vi kollar på alla de aktuella lagen och får anpassa oss till de vi får. Det finns ingen anledning att spekulera kring olika motståndare förrän allt är klart, säger Jerry Hallbäck.

Martin Björklund

[email protected]