Idrottshallar öppnar upp för träning i alla åldrar. Här är Kungsbackas nya sporthall.
Idrottshallar öppnar upp för träning i alla åldrar. Här är Kungsbackas nya sporthall. Bild: Bobbo Lauhage

Idrottshallar öppnar upp för fler träningsmöjligheter

Vecka 14 öppnar idrottsanläggningar igen för föreningar och privatpersoner. Beslutet har tagits i samråd med smittskydd Halland, men med viss begränsning i att man fortsatt följer restriktionerna.

ANNONS
|

Pandemilagen möjliggör nu för att kommunala idrottshallar kan öppna igen för äldre personer att börja träna. Detta ska gälla från och med den 6 april.

– Det betyder mycket för oss. Även om vår säsong är över kan vårt elitlag hålla igång försäsongsträningen i idrottshallarna, säger Frillesås bandys kassör Andreas Olsson.

Andreas Olsson förklarar att de flesta i deras förening, ungdomar och vuxna som inte tränar på elitnivå, brukar träna andra sporter, som till exempel fotboll, när bandysäsongen är slut. Men beslutet är ändå efterlängtat.

– Det påverkar inte bara oss men det är väldigt viktigt att vi får komma in i idrottshallarna igen. Det märkte man redan när ungdomarna fick lov att komma ut på isen igen i början på året. Det var riktig feststämning då, säger Andreas Olsson.

ANNONS

Beslutet gäller alla halländska kommuner i samråd med smittskydd Halland. Idrottsanläggningarna får ha öppet men pandemilagen och begränsningsordningen måste fortsatt följas. Exempelvis får inte omklädningsrum användas och träningarna ska genomföras i mindre grupper.

– Det har varit en missad säsong för föreningen. Men vi får hoppas det vänder nu. Vi alla är väldigt taggade, säger Andreas Olsson.

ANNONS