Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

2.26 in på sudden death kunde Ludvig Levinsson göra målet som gav segern till Hanhals över Kalmar. Bild: Bobbo Lauhage
2.26 in på sudden death kunde Ludvig Levinsson göra målet som gav segern till Hanhals över Kalmar. Bild: Bobbo Lauhage

Hanhals klara för hockeyettan

Med ögon på den egna matchen men också ett öga på en annan hockeymatch kunde Hanhals till slut pusta ut: laget vann hemmafajten mot Kalmar med 2–1 efter förlängning samtidigt som Tranås tog stryk borta mot Halmstad.

Huvudtränaren Thomas Heden, som tog över laget senhösten 2020, förklarar vad det innebär.

– Det innebär att vi har säkrat kontraktet i hockeyettan södra för nästa säsong och att vi slipper kvala. Det har varit ett getingbo nedanför oss i tabellen, så vår ambition har hela tiden varit att klara kontraktet, säger Heden.

Därmed har Hanhals spelat klart för säsongen 2020/21.

– Det är både skönt och glädjande. Det var det som var uppdraget. Nu har Göteborg ett division 1-lag och Kungsbacka har ett division 1-lag kvar. Det känns bra!

Tre mål totalt varav två för Hanhals, där Liam Dower Nilsson öppnade målskyttet för Hanhals efter 14.24 i den andra perioden, ger vid handen att det var fråga om en tajt match.

– Det stod så oerhört mycket på spel. Vi hade det inte i egna händer – vi var tvungna att ha koll på Tranås som mötte Halmstad. Hade de tagit tre poäng hade det inte spelat någon roll vad vi hade gjort här idag, säger Heden.

Lagledningen hade koll på den matchen och hade vetskap om att Tranås också ett tag ledde med 1–0.

– Vi pinnade därför på så gott vi bara kunde och orkade. Sedan gjorde Kalmar ett mål på oss (1–1 efter 11.14 i tredje perioden) och då måste vi gå framåt, säger Heden.

– Men sedan hörde vi att Halmstad hade vänt och ledde med 2–1 och 3–1 men det visste vi ju inte vi förrän vår match nästan var slut. Vi hade nerv och puls hela vägen in för det är alltid jobbigt att behöva spela på andras resultat, säger han.

– Vi var tvungna att vara uppdaterade hela vägen eftersom finns lite olika scenarion om vi skulle ta ett, två eller tre poäng. Vår förlängning hade hunnit börja, så vi visste inte riktigt vad vi behövde göra.

Hanhals fick dock strax besked om att Halmstad hade vänt och då hade förlängningen ingen betydelse.

– Då kunde vi slappna av och njuta och glädjas!

Vad gör ni just nu?

– Nu kommer det in lite mat och dryck i omklädningsrummet. Men vi kommer inte att träna mer hockey – hockeysäsongen är over and out! Men det är klart att laget ska träffas och hurra lite.

Om en spelare är extra glad i afton behöver Kungsbackaborna inte vara oroliga för då är det helt i sin ordning med andra ord?

– Ha ha, exakt! Och man ska nog vara glad för att det är restriktioner på restaurangerna i Kungsbacka med tanke på att de stänger klockan 20!

Tony Balogh

[email protected]

Ishockey

Hockeyettan södra vår

Hanhals-Kalmar

2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

Målskyttar Hanhals: Liam Dower Nilsson och Ludvig Levinsson.