Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Heden är inte glad efter matchen mot Tyringe. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage
Thomas Heden är inte glad efter matchen mot Tyringe. Foto: Bobbo Lauhage Bild: Bobbo Lauhage

Hanhals förlorade måstematchen mot Tyringe

Hanhals hade allt att spela för och kunde vid vinst blivit klara för ettan nästa säsong. Istället blev det bottenlaget Tyringe som satsade allt och vann – i överlägsen stil.
– Som tränare blir man besviken, säger Thomas Heden.

Det var ingen munter stämning när Kungsbacka-Posten pratade med Hanhals tränare Thomas Heden efter matchen mot Tyringe. Efter tre perioder stannade siffrorna på 10–3.

– Läget är fantastiskt tråkigt nu så klart, med tanke på att matchen som vi gör idag är… vi är inte där någonstans, säger han och gör en snabbanalys av matchen.

Hanhals kom ut och gjorde 1–0, men det som hände därefter är svårt att beskriva.

– Det händer något som är svårt att förklara i sportens värld. Vi blir alldeles för runda och trubbiga och släpper in för enkla mål. Vi sätter oss i en sits som vi inte reder ut. Idag är vi helt enkelt för dåliga hela vägen, genom hela laget, säger Heden uppgivet.

Tyringe kvitterade och gjorde sedan tre snabba, enkla, mål vilket tryckte ner energin för Hanhals.

– Vi har varit kända i år för att kunna stänga ner våra motståndare, både i bra målvaktsspel men också bra försvarsspel. Men idag är den som bortblåst, den känslan. Det sätter oss i skiten och vi parerar aldrig riktigt.

En liten gnista av hopp tändes dock när Hanhals lyckades sätta 4–2 i slutet av första perioden, men hemmalaget kunde snabbt dryga ut ledningen igen i andra perioden.

– Och så var det hela matchen. Sen rann det iväg tyvärr, som det brukar göra i såna här matcher, säger Thomas Heden och fortsätter:

– De ville lite mer, vilket är så konstigt, för de har inget att spela för samtidigt som vi har hur mycket som helst att spela för. Det gör att man som tränare blir lite fundersam och kanske till och med lite besviken. Men det är sport och det är sånt som händer, det är bara tråkigt att det händer oss idag när det gäller som mest.

Varför tror du att det hände idag?

– Jag har inget svar på det så här tätt efter matchen. Men det är ju så, när man får några snabba mål emot sig, då blir det lite pyspunka även om vi försöker komma tillbaka. Vi får liksom aldrig kontakt med dem och vi ligger alltid 2–3 puckar efter och sen rinner det iväg och sen är det kört.

Förlusten mot Tyringe innebär att Hanhals kanske inte blir direkt klara för ettan nästa säsong. De har visserligen en match kvar nästa lördag hemma mot Kalmar, men det hänger också på hur det går för Tranås.

– Nu får vi förlita oss på att Tranås gör dumma saker längs deras väg och så får vi se vad som händer. Om vi vinner mot Kalmar så hamnar vi på samma poäng men de har bättre målskillnad än oss och vi kommer aldrig kunna komma förbi dem. Vi kommer ju kriga mot Tranås nu och de har några färre matcher – två eller tre – spelade än oss så de har ganska många poäng att ta. Vi är bara tre poäng före. Tranås får gärna förlora så mycket som möjligt så att de inte kommer ifatt oss.

Från söndagens match finns inte så mycket att ta med. Det var inte mycket som var bra, menar Thomas Heden.

– Vi måste bara skaka av oss den här tråkiga dagen i Tyringe och se framåt. Nu har vi en vecka kvar av den här serien. Vi får ju bara, ja… helt enkelt se framåt. Och göra det vi kan. Det blir spännande, helt klart.

Ishockey

Hockeyettan södra herr

Tyringe SoSS – Hanhals Kings

10–3(4–2, 3–1, 3–0)

Mål: Ludwig Persson, Liam Dower Nilsson, Måns Krämer

Frida Ekborg

[email protected]