Golftalangen från Vallda tror på guld under lag-EM i Danmark

Alfons Bondesson, 18-åringen från Vallda, vann Junior-SM för några veckor sedan. Nu är det dags för lag-EM i Danmark och det är hans första EM.
– Jag tror vi kan vinna. De andra är bra men har vi en bra dag, så kan vi ta hem det, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

På tisdagen drar lag-EM igång för pojklandslaget som spelar på Furesø Golfklubb i Danmark. Lag-EM spelas på olika platser i år och Alfons Bondesson laddar upp med de andra från landslaget på plats i Danmark. De kom dit i lördags och han har laddat upp med några vanliga övningar.

– Det känns bra. Vi har spelat två varv, sen har jag kört gamla vanliga övningar, teknikövningar på ranchen och puttövningar. För att kolla så allting sitter, säger Alfons Bondesson.

LÄS MER:Den första jämställda golftävlingen hålls i Kungsbacka: ”Vi är jättestolta”

Kungsbacka golfklubb betyder mycket

Han spelar för Kungsbacka golfklubb och det är där han spelat sedan han var elva år.

– Klubben betyder mycket såklart. Det är den platsen man kommer till varje dag och det är bra stämning där, säger Alfons Bondesson.

Han säger att formen är bra inför lag-EM och med ett nytaget guld i bagaget bara för några veckor sedan är han taggad på ännu en medalj men nu för Sverige.

– Det är ju skillnad att köra lag och individuellt. Det är mer gemenskap och du spelar för Sverige så det är lite mer än din score som räknas, säger han.

Är det lite mer nervöst att spela i lag än när du kör individuellt?

– Det är inget jag försöker tänka på, nu är jag inte nervös nu men när jag kommer ut på första tee kommer jag nog vara lite nervös. Men jag försöker fokusera på att spela bra, spelar jag bra så gynnar det hela laget. Det är klart att det blir lite mer press, säger Alfons Bondesson.

LÄS MER:Kungsbacka kommun sponsrar stjärnornas golftävling – men inte lokala turneringar

”Det är en bra känsla i laget”

Han har en plan för att spela så bra som möjligt.

– Jag gör samma förberedelser som jag alltid gjort. Försöka hålla det simpelt och inte konstra till det.

Först är det slagtävling och matcherna drar sedan igång på torsdagen. Det svenska pojklaget är redo att ge de andra länderna en utmaning.

– Vi kommer ju vinna. De andra är bra men jag tror vi har en chans att slå dem. Vi har bra spelare så har vi en bra dag, kan vi ta hem det. Det är en jättebra stämning i laget, alla är positiva, det är en bra känsla i laget, säger Alfons Bondesson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS