Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frustration över fotbollsplanen: ”Barnen stukar fötterna”

Åsa IF:s C-plan, vid Åsaskolan, har ännu inte hämtat sig efter dräneringsarbete som kommunen drog igång med i april. Kvar är diken som av tränarna beskrivs som farliga men åsikterna går isär huruvida kommunen gjort allt de kan.
– Det har inte blivit bättre sen i juni och planen är livsfarlig att spela på, säger tränaren Jonas Carlsson.

LÄS MER: "Tarra” var nära att få jobbet som sportchef i Blåvitt

Dräneringsarbete på Åsa C-plan skulle ha utförts förra hösten men fick flyttas fram till våren, enligt kommunen på grund av att entreprenören fick tidsbrist. Man fick skjuta upp arbetet till april och när restriktionerna släppte och träningarna kunde dra igång igen fick man hålla planen stängd. I juli när kommunen öppnade för fotboll igen på C-planen fanns små diken efter dräneringen. Enligt tränaren Jonas Carlsson är dikena 15 centimeter breda och mellan fem och tio centimeter djupa.

– Planen är för dålig för att spela på. Vi har redan haft två barn som stukat fötterna, säger han och får medhåll från tränaren Martin Rastborg.

Kommunens svar: Vädret har ställt till det

Bo Axelsson, arbetsledare på teknik i Kungsbacka, förklarar att vädret ställt till det en del.

– Jag förstår om det finns lite olika syn på det och planen är inte bra nu men det har varit ett besvärligt läge rent vädermässigt, säger han.

LÄS MER: Senaste padelsatsningen i kommunen: ”Redo för spel”

Han säger att man får ha träningarna på konstgräsplanen om tränarna anser att det är för farligt på C-planen. Något som tränaren Jonas Carlsson säger är ett svårt pussel att lösa rent platsmässigt.

– Det är redan fullt med träningar på konstgräset och vi har redan satt in några fler träningar där efter de två skadorna. Det blir ju mindre än halva ytan som vi kan använda, säger han.

Fortsätter göra åtgärder

Jonas Carlsson förklarar att C-planen som ligger intill Åsaskolan består av två sjumannaplaner och en elvamannaplan medan konstgräsplanen är en elvamannaplan. Enligt Bo Axelsson fortsätter kommunen med åtgärder på planen för att få bukt med dikena. Men det kommer ta sin tid.

– Det är tyvärr ingen ”quick fix” utan vi får också låta naturen ha sin gång. Det är inte fullgott, men nästa säsong kommer vi i alla fall ha en jättefin plan.

LÄS MER: Butiken har blivit för stor – nu söker populära affären nya ägare

Trots att dräneringsarbete har gjorts tvingades kommunen för några veckor sedan stänga av C-planen på grund av regn och översvämning. Men Bo Axelsson tar det hela med ro och menar på att det tar tid innan dräneringen sätter sig.

– Det går inte bara över en natt. Det kan ta några månader upp till ett halvår. Men nu har vi gjort en riktigt bra dränering så jag känner mig trygg med att det blir ordning.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.