Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Friman tvekade in i det sista men meddelar nu att han bli kvar en säsong till.  Bild: Tobias Sandblom
Gustav Friman tvekade in i det sista men meddelar nu att han bli kvar en säsong till. Bild: Tobias Sandblom

Frillesås glädjebesked: Supertalangen stannar

Trots att mängder av storklubbar uppvaktade, så har Gustav Friman bestämt sig för att stanna i ytterligare en säsong i Frillesås BK.
– Det är väldigt roligt. Vi ligger bra till, säger värvningsansvarige Christer Lind.

Häromveckan gjorde Frillesås klart med tränaren Jesper Larsson. Nu är också stora delar av spelartruppen spikad. Den stora frågan har varit vart den stora bolltalangen Gustav Friman skulle ta vägen. Flera tunga klubbar har varit på jakt efter honom, men Frillesås lyckades knyta honom till sig.

LÄS MER: Förbundskapten tar över som tränare i Frillesås: ”På väg mot något stort”

Friman hyllas av klubben

– Det blev klart för några dagar sedan. Jag stod och valde mellan Frillesås och Sandviken och tryggheten avgjorde. Nu slipper jag en flytt och jag hade kul förra året, säger Friman.

Pressansvarige Fredrik Brorsson vill passa på att berömma Gustav Friman.

– Det är roligt att han har tålamodet att stanna hos oss, han kommer bli en topp fem-spelare.

Under tisdagens presskonferens presenterades även det nygamla förvärvet Jakob Jenefeldt. Poängmaskinen hängde med tränare Jesper Larsson från Vänersborg efter att ha blivit kontraktlös.

LÄS MER: Han är Frillesås viktigaste spelare – just nu

Jakob Jenefeldt är tillbaka i Frillesås, möjligen för gott: ”Det blir nog inga fler äventyr i Elitserien.” Bild: Anders Deros
Jakob Jenefeldt är tillbaka i Frillesås, möjligen för gott: ”Det blir nog inga fler äventyr i Elitserien.” Bild: Anders Deros

Mest intressanta laget

– Då är Frillesås ett bra alternativ, jag trivdes här. Dessutom känns det som att det lag vi har i år är det mest intressanta vi har haft sedan vi gick upp i Elitserien, säger Jakob Jenefeldt.

Men det är inte slut på roliga nyheter där för FBK. Klart är sedan tidigare att Sergey Pochkunov spelar vidare i FBK-tröjan.

Truppen innehåller nu 17 spelare, varav tre målvakter, vilket Christer Lind är nöjd med såhär tidigt på året. Han söker dock ett eller två ytterligare tillskott.

– Prio ett är en bra forward, ett komplement till Pochkunov och Brandin på topp. I andra hand söker vi en allroundspelare. Men vi är nöjda med hur vi ligger till, säger Lind.

LÄS MER: Frillesås tränare sammanfattar säsongen: ”Ganska surt om du frågar mig”