Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frillesås bandy nattvandrar under midsommarhelgen: ”Finns en otrygghet”

Kungsbacka kommun erbjuder föreningar en ersättning på 4 000 kronor om de trygghetsvandrar under en helg. Syftet är att bidra till ett tryggare samhälle och under midsommarhelgen är det Frillesås bandy som är näst på tur.
– Vi vill visa att föreningen tar ett samhällsansvar, säger Daniel Lönnqvist, säkerhetsansvarig för Frillesås bandy.

Under kvällar, helger och framför allt högtider eller storhelger upplever många en otrygghet med att vistas utomhus sent på kvällen.

I sommar erbjuder därför Kungsbacka kommun föreningar en ersättning på 4 000 kronor för att trygghetsvandra under en specifik helg som lottades ut. Just midsommarafton och midsommardagen landade på Frillesås bandy.

LÄS MER: Midsommarfiranden ställs in: ”Vi satsar på 2022”

– Vi vill visa att föreningen tar ett samhällsansvar och att man gör det här för att öka tryggheten för människorna. Det är inte bara för ungdomarna som vi gör det här, utan det är för alla som bor i samhället. Brottsligheten minskar desto fler vuxna det är som är ute och rör sig, säger Daniel Lönnqvist, säkerhetsansvarig för Frillesås bandy.

Samverkat med Kungsbackapolisen

Under både fredagskvällen och lördagskvällen kommer det vara minst sex personer från klubben som är med och deltar – allt ifrån funktionärer, styrelsemedlemmar till supportrar. Att få människor att ställa upp under en storhelg som midsommar var inga konstigheter, enligt Daniel Lönnqvist.

LÄS MER: Han är Frillesås viktigaste spelare – just nu

– Vi har inte haft några som helst problem med att fylla upp faktiskt. Det är roligt att det är så många som bryr sig om lokalsamhället och vill hjälpa sina medmänniskor, det tycker jag är fantastiskt, säger Daniel Lönnqvist.

Själva vandringen startar vid klockan 20 och avslutar någon gång vid klockan 01. De kommer framför allt att fokusera på områden runtom i Frillesås och Åsa.

– Jag har även samverkat med Kungsbackapolisen så de vet om att vi är ute och kan höra av sig till oss, så kan vi åka ut till den plats de bedömer att vi gör mest nytta.

”Det finns helt klart en otrygghet”

Att vara ute och nattvandra är inget som är främmande för Daniel Lönnqvist som vanligtvis brukar vara med under de ordinarie rundorna i Frillesås. Han menar att det finns några saker som är viktiga att tänka på.

LÄS MER: Lugn valborgskväll när nattvandrarna gick i Åsa

– Man ska vara öppen, välkomnande och prata med människor och skapa relationer. Det är oftast ganska roligt samtidigt som det är väldigt nyttigt för dem som man faktiskt träffar.

Enligt Daniel Lönnqvist pågår det en debatt på sociala medier om just otryggheten och att det därför är viktigt med en vuxennärvaro om kvällarna.

– Det finns helt klart en otrygghet i Kungsbacka. Om vi kan hjälpa till att minska den på ett så enkelt sätt så är det jättebra. Om folk är intresserade av att nattvandra så behövs det i hela kommunen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.