Fridolina Rolfö uppges nära Lyon

Svenska landslagets Fridolina Rolfö lämnar Wolfsburg efter säsongen. Nu uppges hon vara nära den franska storklubben Lyon.

ANNONS
|

I januari stod det klart att landslagsanfallaren Fridolina Rolfö från Kungsbacka lämnar det tyska storlaget Wolfsburg, där hon är klubbkamrat med tidigare GFC-anfallaren Rebecka Blomqvist, efter säsongen. Någon ny klubbadress är inte klar men italienska mästarklubben Juventus har uppgetts ha visat intresse för 27-åringen.

Nu uppges ytterligare en storklubb ha gett sig in i jakten om anfallaren. Franska L´Equipe skriver att Rolfö är nära en flytt till Lyon, som vann fem raka Champions League-titlar mellan 2016 och 2020.

Mötte klubben i final

I årets Champions League slogs Lyon ut i kvartsfinal. 2020 möttes just Lyon och Wolfsburg i finalen, som Lyon vann. Laget ligger just nu tvåa i den franska ligan efter PSG.

ANNONS

Rolfö har den här säsongen gjort två mål på 13 matchen i den tyska ligan och hon väntas finnas med i den svenska truppen till OS i Tokyo i sommar. Hon kom till Wolfsburg från Bayern München inför säsongen 2019.

Rolfö har gjort 14 mål på 49 matcher för det svenska landslaget.

ANNONS