Vi pratar om heltidsproffs som bara kickar en boll. Skulle inte de kunna åka långt till bortamatcher mitt i veckan?, frågar sig Lars-Johan Svanström.
Vi pratar om heltidsproffs som bara kickar en boll. Skulle inte de kunna åka långt till bortamatcher mitt i veckan?, frågar sig Lars-Johan Svanström. Bild: Tobias Sandblom/Skärmdump Instagram

Förslaget från Malmö FF utskrattat av Frillesås BK

Inga bortamatcher på vardagar som är längre bort än 30 mil. Det är ett förslag från storklubben Malmö FF – som blir utskrattat från Frillesås Bandyklubb.
– Man blir ju provocerad, säger Lars-Johan Svanström, ordförande i Frillesås.

ANNONS

I förra årets upplaga av fotbollsallsvenskan, hade Malmö FF flera bortaresor till Stockholm mitt i veckan. I år kom en motion till klubbens årsmöte om att försöka stoppa det.

Förslaget fick bandyklubben Frillesås BK att reagera starkt. I ett inlägg på sociala medier, skriver klubben:

”Vilka klenisar. Dom går ju inte ens upp till ett vanligt jobb dagen efter en resa till Edsbyn som riktiga män och kvinnor gör i bandyns högsta serier”.

Full i skratt

– Jo, det är klart att man blir provocerad. I alla fall full i skratt. Det hade varit en annan sak om bandyn kommit med det här förslaget. Vi pratar om heltidsproffs som bara kickar en boll. Skulle inte de kunna åka långt till bortamatcher mitt i veckan?, frågar sig Lars-Johan Svanström.

ANNONS

Han berättar att förslaget sannolikt kom till för supportrarnas skull, men att det i så fall är samma för folk som gillar bandy.

– När vi åkte till Edsbyn, så var matchen slut klockan 21 en vardag. Vi var där ifrån vid 22 efter att ha käkat. Sen var vi i Frillesås klockan sju på morgonen. Vissa av våra spelare gick direkt till jobbet. Och då snackar vi snickare, inte kontorsarbetare.

Vi har bra buss, men killarna ligger ju ändå som ihopvikta krabbor.

Svårt att sova

Någon törnrosasömn på den skumpiga bussen är det inte att tala om.

– Det handlar om några minuter då och då. Vi har bra buss, men killarna ligger ju ändå som ihopvikta krabbor.

Hur skulle det vara att skippa vardagsmatcher för er?

– En jättedröm, så klart. Men det hade ju inte funkat. Då hade vi fått börja spela i augusti, säger Lars-Johan Svanström.

Den 28 februari inleder Frillesås BK kvalet för att klara sig kvar i elitserien.

LÄS MER:Fredrik Johansson om straffmissen i det historiska läget

LÄS MER:Bröderna Johansson om ödesmatchen: ”De är mer nervösa än oss”

LÄS MER:På Sjöaremossen trivs gästerna inget vidare: ”Vårt Mordor”

ANNONS