Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förbundskapten tar över som tränare i Frillesås: ”På väg mot något stort”

För fem år sedan förde han upp Frillesås till allsvenskan. Nu är Jesper Larsson klar som ny FBK-tränare.
– Klubben är på väg mot något stort, säger han.

Säsongen 2013-2014 var Jesper Larsson spelare och efter det två år som tränare på Sjöaremossen. Han tog då Frillesås från division ett till allsvenskan.

Efter det har Larsson var J20-tränare och sedan även A-lagstränare i Vänersborg.

– Jag var med och bidrog till en positiv period i FBK. Häftigt att få komma tillbaka när laget har etablerat sig i elitserien. Jag har hela tiden haft ambitionen att vara bandytränare, så detta passade utmärkt, säger Jesper Larsson, som bor och arbetar i Göteborg.

LÄS MER: Idrottshallar öppnar upp för fler träningsmöjligheter

"Jesper lade grunden för Frillesås”

Han har skrivit på för två säsonger. Det innebär att Mattias Johansson kan släppa en del av den börda han haft tidigare och nu blir spelande assisterande tränare.

– Otroligt kul att få hit Jesper. Vi känner varandra sedan tidigare. Jesper lade grunden till Frillesås och vi har spelat på samma kant och kan varandra förmågor och brister. För mig är det skönt att bara kunna spela. Jag tror att jag har mina bästa år kvar som spelare, säger Mattias Johansson.

LÄS MER: Han är Frillesås viktigaste spelare – just nu

Värvningsansvarige, Christer Lind, är mycket nöjd över att ledarstaben nu är på plats. Det innebär att Janne Pettersson blir assisterande tränare och lagledare och Tobias J Dahl fortsätter som koordinator. Marcus Blickander tar ett steg tillbaka med hänvisning till familj och jobb.

– Jesper Larsson var ett enkelt val för oss. Han är dessutom förbundskapten för P19-landslaget, vilket kan vara positivt även för Frillesås. Vad gäller spelartruppen är åtta man helt klara, vi förhandlar med ett antal som sedan tidigare finns i laget, men även några nya. Jesper Norrman lämnar oss efter att ha fått jobb i Stockholm, säger Christer Lind.

Hela truppen ska vara klar någon gång runt 15-25 april.

Vill spetsa kompetensen

Frillesås drömmer om en slutspelsplats säsongen 2021-2022. Ordföranden Lars-Johan Svanström:

– Fjärde säsongen i elitserien är riktigt stort. I år spelade vi jämnt mot storlagen och nu vill vi spetsa kompetensen ännu mer utifrån de resurser vi har, så att vi blir ännu vassare kommande säsong, säger Svanström.

LÄS MER: Här byggs Kungsbackas nästa padelhall