Hockeylaget Hanhals sparkar tränaren Per Ljusteräng inför kvalserien till division 1. Ett beslut Ljusteräng själv inte visste om. OBS: Genrebild.
Hockeylaget Hanhals sparkar tränaren Per Ljusteräng inför kvalserien till division 1. Ett beslut Ljusteräng själv inte visste om. OBS: Genrebild. Bild: Jari Välitalo

Efter turbulensen – Hanhals sparkar tränaren

Hanhals sparkar tränaren Per Ljusteräng inför kvalserien till division 1. Det kommunicerade klubben under torsdagskvällen.
– Jag har inte hört någonting, det vore klädsamt om jag skulle fått ett sådant besked direkt till mig själv, säger Per Ljusteräng.

ANNONS
|

Turerna har varit många kring Hanhals under den senaste tiden. Först meddelade klubben att man skulle dra sig ur kvalet för att hänga kvar i Hockeyettan, med en nedflyttning till division två som konsekvens. Bakgrunden till beslutet grundade sig i föreningens svaga ekonomi.

Men det hela skulle vända snabbt.

– Externa aktörer har kommit in med kapital – som säkerställer både kvalet och eventuellt framåt. Det här beslutet fick vi chans att ompröva i dag och vi är eniga om att vi ska jobba för att fortsätta kvalet och hålla vår plats i Hockeyettan, berättade Henning Lagerbielke, ordförande i Hanhals, för Göteborgs-Posten.

ANNONS

Informerades inte av styrelsen

Men precis när turbulensen såg ut att ha lagt sig så kommer nästa kraftiga vindpust. Tränaren Per Ljusteräng får sparken – ett besked som, enligt Ljusteräng, kommunicerades på hemsidan innan han själv blivit informerad.

– Jag har inte hört någonting, det vore klädsamt om jag skulle fått ett sådant besked direkt till mig själv, säger Per Ljusteräng till Norra Halland.

Även assisterande tränaren David Axebrink får sparken med omedelbar verkan och nu står Hanhals inför ett ödeskval, där tränarfrågan alltså är ett minst sagt stort frågetecken.

LÄS MER: Frillesås kvar i bandyns finrum: ”Otroligt skönt”

LÄS MER: Backjätten från Kungsbacka om platsen i Tre Kronor

LÄS MER: Edvinssons plan för att slippa stressen: Därför tog jag beslutet

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS