Aranäs Jerry Hallbäck. Foto: Jörgen Björme
Aranäs Jerry Hallbäck. Foto: Jörgen Björme Bild: Jörgen Björme

Coronasmitta i HK Aranäs trupp

Under veckan har spelare i HK Aranäs herrtrupp börjat känna av förkylningssymptom och i fredags visade testerna att flera spelare är sjuka i covid-19.
– Det har varit kaos i veckan, mycket har hänt, säger lagets tränare Jerry Hallbäck till tidningen Norra Halland.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I och med segern mot RIK lyckades HK Aranäs med det första steget för att hålla sig kvar i Handbollsligan. Den 23-24 mars startar kvalspelet och HK Aranäs skulle precis börja sin uppladdning. Men nu blir det ändrade planer.

Efter sista matchen började flera spelade i truppen känna av förkylningssymtom och därför testades hela laget under fredagen. Svaren visar att tre spelare, plus funktionärer, har blivit smittade. Johan Falk, marknadsansvarig i klubben, är en av de smittade och han berättar för Norra Halland om läget som klubben befinner sig i.

– Vi fick ett mail av SHF att en person som inte tillhör något av lagen och som närvarade i arenan under den senaste matchen har testat positivt för viruset.

Han berättar att spelarna mår relativt bra och bara uppvisar milda symtom. Tränaren Jerry Hallbäck är orolig.

– Det är klart att jag är lite orolig för hur det kommer påverka. Jag hoppas att de tre som är sjuka får en mild variant av viruset och är tillbaka så fort som möjligt. Sedan hoppas jag att vi inte får fler fall till följd av detta, säger han till Norra Halland.

Frida Ekborg

frida.ekborg@kungsbackaposten.se

ANNONS