Kenneth Carlsson, ordförande i Kungsbacka IF,
Kenneth Carlsson, ordförande i Kungsbacka IF, är besviken över att gräsplanerna inte är redo för spel. Bild: Ellinor Svensson

Besvikelse över ofärdiga fotbollsplaner: ”Bara en gräsmatta”

Våren spirar och ett glädjande besked från Folkhälsomyndigheten att nu är det fritt fram för matcher igen. Problemet för Kungsbacka IF är att det bara finns en plan att spela på. Konstgräsplanen.
– Det är mer än fullt på konstgräsplanen, kommunen har inte målat linjer och ställt ut målen på gräsplanerna, säger ordförande Kenneth Carlsson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kenneth Carlsson, ordförande i Kungsbacka IF blickar besviket ut mot gräsplanerna. Utan linjer och målen uppställda är planerna för tillfället avstängda.

– Nu är det bara en gräsmatta. Jag tycker att det är dåligt, speciellt nu när beskedet kom att matcher får börja spelas igen. Det kommer ju bara kunna vara matcher och inga träningar för det finns inte plats, säger han.

Matcher går alltid före träning oavsett ålder och serie. När kommunen brukar linjera och ställa ut målen varierar, förklarar Kenneth Carlsson. Det beror bland annat på väder och hur gräset är. Men förra året var det klart i mitten av april.

– Vi har fått förklaringen att gräset inte är moget. Men jag tycker det ser bra ut, det har ju inte regnat någonting.

LÄS MER: Beskedet: Gothia cup 2021 ställs in

Med 800 medlemmar i föreningen blir det snabbt fullt på konstgräsplanen.

– Det är ju mer än fullt. I veckan var det ett barn per kvadratmeter på planen för det var så fullt.

Kenneth Carlsson säger att det tar ungefär en vecka när kommunen väl sätter igång med arbetet.

– Det är ju inte så att vi dör om vi inte det inte är linjerat, huvudsaken är att komma ut och spela, säger han.

Öppnar nästa vecka för barn och unga

Glenn Andersson, enhetschef Teknik i kommunen förklarar att man inte öppnat upp för spel ännu eftersom seriepremiären, säsongen, har flyttats fram, från 1 april till 23 maj.

– Normalt hade vi startat upp säsongen. Men det är därför vi har varit lite avvaktande att släppa på. Plus att vintern har varit väldigt besvärlig och kall, så det har blivit snömögel, säger Glenn Andersson.

LÄS MER: Oscar Vilhelmsson siktar mot toppen – yngsta spelare i IFK Göteborg A-lag

Han förklarar att snömögel gör att gräset dör och det blir de här gula fläckarna på gräset. De har därför sått nytt gräs på nästan alla fotbollsplaner. Men det behövs också regn.

I och med Folkhälsomyndighetens beslut under onsdagen, som gör att unga födda 2002 och tidigare får börja spela matcher igen en gång i veckan, har kommunen fått tänka om.

– Vi kommer släppa på gräsplanerna på måndag för barn och ungdomar. Men inte än för seniorerna, för belastningen på planerna kan bli för hög. Och från och med nästa vecka kommer vi börja så smått att linjera upp planerna för matcher, säger Glenn Andersson.

ANNONS