Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Heed i Aranäs hade för sin del en lyckad eftermiddag i Skåne och noterades för sju mål. Bild: Bobbo Lauhage
Anna Heed i Aranäs hade för sin del en lyckad eftermiddag i Skåne och noterades för sju mål. Bild: Bobbo Lauhage

Besvikelse efter förlust för Aranäs

Förlust i bortahall mot OV Helsingborg för Aranäs damer men där laget i andra halvlek var nära att komma ikapp. Nu hårdnar – kanske – kampen om direktplatsen till SHE.

Blott två omgångar återstod i handbollsallsvenskan för damer där fajten står mellan vem som ska gå upp direkt i den högsta serien respektive kvala.

Inför den näst sista omgången ledde Aranäs med två poäng före Kärra. Laget skulle vid seger på lördagseftermiddagen och förlust senare för Kärra borta mot Guif kunna vara klara för SHE redan idag.

Men kampen i Idrottens hus i Helsingborg blev en allt annat än munter tillställning för Aranäs mot seriefyran. Aranäs förlorade med 24–29 efter att ha legat under i halvtid med 10–16.

Det var inledningsvis jämnt i den första halvleken och Aranäs ledde med 2–1 och 3–2 innan Wiktoria Gustafsson genom två mål kunde ge hemmalaget ledningen med 4–3. Det var en ledning som Helsingborg sedan inte skulle komma att tappa.

Efter ganska exakt en kvarts spel, då Anna Heed reducerade hemmaledningen till 6–5, kunde OV under de kommande nio minuterna dessutom gå upp i ledning 13–5 innan Anna Heed åter kunde måla för Aranäs!

Inledningen på den andra halvleken blev fortsatt tung för Aranäs. Men efter en timeout efter 13.12 gjorde laget fem raka mål till 25–21 plus att Alexandra Lundström bommade en straff. Forceringen räckte dock inte för att Aranäs skulle kunna komma ikapp.

Kärras match mot Guif startar inte förrän kl 16. Seger där och lagen har samma poäng men skiljs åt av målskillnad. Vem som ligger etta inför sista omgången beror i så fall på om Kärra vinner sin match och i så fall med hur mycket.

Sista omgången spelas söndagen den 28 mars då Aranäs hemma tar emot Tyresö.

Handboll

Allsvenskan damer

OV Helsingborg-Aranäs

29–24 (16–10)