Ett entusiastiskt fotbollshjärta har slutat slå och familj och sympatisörer till Löftadalens Idrottsförening har sorg, skriver Löftadalens IF i ett minnesord över Axel ”Acke” Bohlin.
Ett entusiastiskt fotbollshjärta har slutat slå och familj och sympatisörer till Löftadalens Idrottsförening har sorg, skriver Löftadalens IF i ett minnesord över Axel ”Acke” Bohlin. Bild: Ellinor Svensson

Axel ”Acke” Bohlin in memoriam 1923-2021

Ett entusiastiskt fotbollshjärta har slutat slå och familj och sympatisörer till Löftadalens Idrottsförening har sorg, skriver Löftadalens IF.

ANNONS
|

Ett entusiastiskt fotbollshjärta har slutat slå och familj och sympatisörer till Löftadalens Idrottsförening har sorg.

Acke och hans bröder startade sina fotbollsbanor i Gällinge BK. När denna klubb lade ner sin verksamhet i början av 1950-talet hade Acke en kort sejour i Tölö IF innan han avslutade sin karriär i då framgångsrika IFK Fjärås. Många minns den snabbe högeryttern med sina precisa inlägg och då och då projektiler, som fick motståndarna att kapitulera.

Sina arbetsdagar tillbringade Acke som skogsarbetare och långt in på ålderns höst kunde man möta honom med diverse redskap i händerna. Det var troligen under sådana dagar i skogen som Acke funderade vidare på fotboll. Döttrarna var påverkade av sin fader och det var dennes kärlek och engagemang till fotboll, som blev grunden till fotboll i LIF.

ANNONS

Under många år var Acke en outtröttlig ledare och tränare för damlaget och inte nog med detta – han skötte Löftavallen, vattnade och klippte gräset lika perfekt som han ansade i sin egen rosenrabatt, dränerade, linjerade och förberedde arenan för all fotbollsintresserad ungdom i trakten. Otaliga är de grästorvor han lagt till rätta efter matcher och de timmar han före och efter tunga arbetsdagar i skogen syntes verksam på Löftavallen.

Det finns idag många spår av Ackes goda gärningar i föreningen. Hela familjen Bohlin, hustrun Hildegard, döttrar, söner och barnbarn har varit och är fortfarande involverade i olika sammanhang i föreningen. Utan minsta tvekan var Acke den pådrivande rösten för dessa. Ända tills att krafterna sinade för denne hedersman fanns Acke troget bland publiken – alltid med ett leende och ett gott hjärta – oavsett vilket lag som framträdde på arenan.

För att hedra minnet av Acke har gåvor skänkts till Löftadalens IF, vilket tacksamt mottagits.

Låt oss bevara minnet av Acke djupt i våra hjärtan.

Löftadalens IF

LÄS MER:Löftadalens IF hedrar mångåriga fotbollseldsjälen Axel ”Acke” Bohlin

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS