Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varla vände underläge till seger

Varla hade problem och låg under med 2–4 efter två perioder i matchen i division 1 södra Götaland herr i innebandy mot Zenith i Björlanda Idrottshall. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 9–8 (2–4, 4–3, 3–1) för bortalaget Varla. Stor matchhjälte blev Adam Torkelsson, med sitt 9–8-mål i 18:e minuten av tredje perioden.
Zenith förlorade mot Varla
Zenith förlorade mot Varla

– Att vända underläget visar på vilken moral vi har i vårt lag, killarna ger sig aldrig! Vi har problem med försvarsspelet i den första perioden men i period två och tre så spelar vi upp oss rejält och dominerar matchen. Men det blir onödigt spännande på slutet. En skön seger, kommenterade Varlas tränare Peter Jacobsson.

Zenith hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.35 genom Charlie Sköld, och gick upp till 2–0. Varla kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Zenith dock ryckt åt sig ledningen med 4–2. Varla förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3–4 och ställningen efter två perioder var 7–6.

Varla hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1–3 och matchen med 9–8.

Noterbart är att Adam Torkelsson gjorde fyra mål för Varla och spelade fram till ett mål, Max Rafsten hade tre assists och Marcus Löfwander stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Zeniths Charlie Sköld gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Andreas Jillgart gjorde två mål och totalt tre poäng.

Zenith ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Varla är på femte plats.

I nästa match möter Varla Mölndals IBF hemma på torsdag 2 december 20.15.