Hanhals Kings utslaget i HockeyEttan Kvalserie södra

Kvalet blev ingen succé för Hanhals Kings. Det står klart efter att matchen mot Kumla slutat med seger med 7–1 (2–0, 2–1, 3–0).

|
Hanhals Kings vann mot Kumla HC

Hanhals Kings hade före söndagens hemmamatch fyra förluster i rad.

Hanhals Kings startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 01.16 slog Emil Backman till på pass av Robin Sundman.

Hanhals Kings ökade också ledningen till 2–0 efter 13.43, genom Albin Storm framspelad av Robin Sundman.

Kumla reducerade dock till 2–1 genom Mikael Lindberg tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Hanhals Kings gjorde dock två snabba mål och gick från 2–1 till 4–1 efter mål av Erik Strömberg och Erik Strömberg. Hanhals Kings fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7–1. Målen i sista perioden gjordes av Rasmus Rosenqvist, Rasmus Rosenqvist och Albin Storm.

Hanhals Kings Robin Sundman hade fyra assists, Emil Backman stod för tre poäng, varav ett mål och Erik Strömberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Hanhals Kings har en seger och och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Kumla har en vinst och och fyra förluster.

Med en omgång kvar är Hanhals Kings på tredje plats i tabellen, och Kumla är på sjätte plats.

Motståndare i sista omgången för Hanhals Kings är Borås. Lagen möts onsdag 20 april 19.00 i Borås Ishall.