Frillesås måste kvala efter förlust mot Västerås

Frillesås tvingas till kvalspel för att hålla sig kvar i Elitserien herr i bandy. Det blev klart efter förlust, 3–8 (2–5), på bortaplan mot Västerås.

ANNONS
|
Västerås vann mot Frillesås

Västerås startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Tobias Holmberg gjorde målet på pass av Jesper Jonsson, redan i sjätte minuten.

Västerås ökade ledningen till 2–0 tidigt i matchen, genom Joel Engström framspelad av Kasper Sandgren, i elfte minuten.

Västerås ökade ledningen på nytt, till 3–0, bara två minuter senare ännu en gång genom Joel Engström framspelad av Martin Landström.

I 24:e minuten slog Sergej Pochkunov till, på pass av Mattias Johansson och reducerade åt Frillesås.

Västerås ökade ledningen till 4–1 i 27:e minuten, genom Magnus Joneby på pass av Daniel Johansson.

Fyra minuter senare spelade Mattias Johansson fram Sergej Pochkunov som såg till att Frillesås reducerade till 4–2.

ANNONS

Sju minuter senare spelade Robin Andersson fram Pontus Vilén som såg till att Västerås ökade ledningen till 5–2.

Frillesås reducerade dock till 5–3 genom Gustav Friman tidigt i andra halvleken och gav visst liv till matchen igen.

Västerås stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 5–3 till 8–3. Västerås tog därmed en klar seger.

Sergej Pochkunov gjorde två mål för Frillesås och spelade dessutom fram till ett mål. Västerås Robin Andersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Västerås slutar på fjärde plats, och Frillesås på tolfte plats.