På måndagen anlände 48 flyktingar från Ukraina till Bukärrsgården i Särö. Under onsdagen väntas ytterligare ett 50-tal komma till kommunen. Och nu öppnas fler boendeplatsen i det gamla vård- och omsorgsboendet.
På måndagen anlände 48 flyktingar från Ukraina till Bukärrsgården i Särö. Under onsdagen väntas ytterligare ett 50-tal komma till kommunen. Och nu öppnas fler boendeplatsen i det gamla vård- och omsorgsboendet. Bild: Mia Sandblom

Ytterligare ett 50-tal flyktingar till Kungsbacka

Ytterligare ett 50-tal flyktingar från Ukraina kommer till Kungsbacka under onsdagen, skriver kommunen på sin hemsida. Enligt samhällsbyggnadschefen kan det anlända ännu fler framöver.

ANNONS
|

På måndagen anlände 48 personer som flytt från Ukraina med buss till Särö. De ska nu bo på Bukärrsgården som gjorts om till evakueringsboende.

Nu meddelar kommunen i ett pressmeddelande att ytterligare ett 50-tal personer från Ukraina väntas anlända under onsdagen. Och det är troligen inte de sista som söker skydd i Kungsbacka.

Fler flyktingar väntas

”Nu kommer det snabbt nya besked och vi kan räkna med att vi kommer få ta emot ännu fler flyktingar från Ukraina framöver”, säger Emma Kjernald, samhällsbyggnadschef i Kungsbacka kommun, som ingår i Hallands strategiska samordningsgrupp för flyktingmottagande.

I samband med att fler flyktingar anländer öppnar också kommunen fler platser på Bukärrsgården, som är ett före detta vård- och omsorgsboende.

ANNONS

Tackar alla som ställer upp

I sitt pressmeddelande förklarar Kungsbacka kommun att alla familjer får egna rum på boendet och att det finns tillgång till mat, leksaker och andra förnödenheter på boendet.

”Jag vill verkligen tacka alla inblandade, både medarbetare inom kommunen och alla frivilliga krafter, som bidrar i arbetet med att lösa mottagandet så bra som möjligt”, säger Emma Kjernald i pressmeddelandet.

LÄS MER:Många vill hjälpa krigets offer – nu finns en e-tjänst för frivilliga

LÄS MER:Hundklubbens stöttning till Ukraina – en hel dag till de drabbade: ”Har fällts många tårar”

LÄS MER:Låt flyktingar använda tomma lägenheter

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS