Way Out West ställs in även 2022 meddelar arrangören Luger.
Way Out West ställs in även 2022 meddelar arrangören Luger. Bild: Malin Eirefelt

Way Out West ställs in – för andra året i rad

Sedan coronapandemin gjorde sitt intåg har sommarens musikfestivaler lyst med sin frånvaro. Nu står det klart att Way Out West väljer att ställa in även i år, det skriver GP.
– Det en omöjlighet att genomföra på det sättet vi vill, säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

ANNONS
|

Sedan Way Out Wests festivalarrangör Luger tvingades ställa in den populära musikfestivalen 2021 började man prata om hur kommande festivaler skulle kunna genomföras på ett smittsäkert vis.

Under måndagen stod det däremot klart att Luger även i år tagit beslutet att ställa in med hänvisning till hur utvecklingen av pandemin ser ut.

– Det känns sjukt tråkigt att behöva ställa in festivalen ytterligare ett år, men med nuvarande läge i åtanke är det en omöjlighet att genomföra ett evenemang som Way Out West på det sättet vi vill, säger Filip Hiltmann från festivalledningen till GP.

LÄS MER:Svens irritation – på Googles jätteblunder: ”Länsgränsen är satt en halvmil fel”

Fullt fokus på 2022

I stället blickar arrangören framåt mot festivalåret 2022. Redan nu har arbetet påbörjats med att boka in artister.

ANNONS

– Våra blickar är fast riktade mot 2022 och vi väntar ett högt tryck på biljetter redan från start. Stora festivaler i både UK och USA har sålt ut på nolltid under våren, och vi tror att samma fenomen kommer att uppenbara sig här, säger Filip Hiltmann till GP.

Way Out West 2022 äger rum den 11-13 augusti. Biljettsläpp blir den 25 maj, köpta biljetter till 2020 gäller även för 2022.

ANNONS