En man jagas av polis efter sprängdådet i Göteborg i tisdags, enligt tidningen GT. Mannen ska enligt uppgift ha en närstående skriven på adressen.
En man jagas av polis efter sprängdådet i Göteborg i tisdags, enligt tidningen GT. Mannen ska enligt uppgift ha en närstående skriven på adressen. Bild: Nora Lorek

Vräkningsärende kan ligga bakom sprängdådet i Göteborg

Efter den kraftiga explosionen i ett lägenhetshus i Göteborg i veckan arbetar polisen intensivt med att hitta personen bakom dådet. Enligt vad Göteborgs-Posten erfar kan det vara ett vräkningsärende som ligger bakom händelsen.

ANNONS
|

Efter explosionen i Göteborg i tisdags har det funnits spekulationer kring att det är gängbrottslighet som ligger bakom dådet. Nu rapporterar GP om att det i stället kan vara ett vräkningsärende som ligger bakom händelsen.

Enligt vad tidningen erfar tittar polisen nu noga på ett ärende som skett i närtid och som handlar om att en man skulle avhysas från fastigheten, samma dag som explosionen inträffade.

Tidningen GT skriver att polisen söker en man i 55-årsåldern. Mannen ska tidigare ha drivit ett stort antal processer mot myndigheter och kallas ”haveristisk” av en polis som utrett misstankar mot mannen tidigare.

ANNONS

Enligt GT bor mannen tillsammans med sin mamma på den aktuella adressen. Mannen ska tidigare ha åtalats för att ha ofredat en myndighetschef då han inte fick träffa sin mamma på grund av coronarestriktioner.

ANNONS