Vinstregn när Postkodlotteriet överraskade i Åsa: ”Höll på att kasta ut dom”

På måndagen fick tre hushåll i Åsa varsin rejäl överraskning när ett tv-team från Postkodlotteriet plötsligt klev in i stugorna. Med sig hade de en kappsäck med totalt 2,4 miljoner kronor.
– Jag trodde först att det var ett gäng försäljare så jag höll på att kasta ut dom, säger Åsabon Morgan Möllerström som var en av storvinnarna.

ANNONS
|

På måndagen ställde Svenska postkodlotteriet och vinstutdelaren Christian ”Kicken” Lundqvist till med guldregn i Åsa när vinster i den så kallade Fredagschansen delades ut. Först att få oväntad påhälsning av teamet var Morgan Möllerström som var hemma då han trodde att han skulle ta med en av döttrarna till optikern för synundersökning.

– Jag tänkte att vad tusan, det har väl aldrig varit tal om att hon har dålig syn? berättar han för Kungsbacka-Posten efter att tv-teamet börjat packa ihop.

Bakom lurendrejeriet stod hustrun Camilla Möllerström som var informerad på förhand om vad som skulle hända.

– Jag är ganska säker på att han inte misstänkte att nåt sånt här var på gång, säger hon med ett skratt.

ANNONS

Drömmer om en katamaran

Men först backar vi bandet cirka 15 minuter. En bit bort från Morgan och Camilla Möllerströms hus, hade då ett team från TV4 med Christian ”Kicken” Lundqvist i spetsen börjat göra sig redo. Samtidigt som teamet traskade iväg mot målet repeterade de hur och vad de skulle göra, och sedan var det dags att knacka på.

Väl inne, och när Morgan Möllerström fått klart för sig vad som hände, drogs så vinstcheckarna fram, en efter en.

– Hundratusen, det blir ingen katamaran, sa Morgan när han dragit den första.

– Då är det tur att det finns fler! kontrade Kicken Lundqvist.

Så småningom landade alltihop på 400 000 kronor.

– Det räcker ju inte till en katamaran, men jag har seglat i 30 år och vi brukar åka utomlands och hyra båt, säger Morgan Möllerström till Kungsbacka-Posten efteråt.

Hur överraskad blev du på en skala?

– Jag gick med i det här efter att min svärmor vann i grannyran för några år sedan. Men man tänkte väl att det kommer ju aldrig att ske, säger Morgan Möllerström.

Här besöker tv-teamet med Christian ”Kicken” Lundqvist i spetsen dagens första vinnare.

Delade totalt ut 2,4 miljoner

De som dragit vinstlotter i Åsa den här gången var lottköpare med postkoden 439 52 GO. Tre hushåll fick besök, och övriga vinnare meddelas via post inom de närmsta veckorna.

ANNONS

– Vi hinner ju tyvärr inte åka runt till alla, utan vi besöker de så kallade kodvinnarna. Just i dag vinner man 100 000 kronor per lott, säger Christian Kicken Lundqvist som besöker Åsa för allra första gången.

– Det stämmer, jag har faktiskt aldrig varit här förut. Och jag kommer dessutom direkt från Kalix, berättar han och frågar sedan var man bäst äter lunch i Åsa.

Vinstutdelningen från de som teamet besökte kommer att sändas i programmet Drömpyramiden på TV4 nu på fredag.

LÄS MER:Tung satsning på fler cykelbanor – Anneberg–Lindome ska prioriteras

LÄS MER:Julmarknaden på Kungsbacka torg kan växa och bli ännu större

LÄS MER:Kommunens sms-vädjan till annebergare: ”Sluta spola ner skräp”

ANNONS