Villainbrott i Kullavik – tjuven hittades sovandes på busshållplats

Polisen larmades om ett misstänkt inbrott i Kullavik under fredagsmorgonen. Det var en boende i villan som ringde in och berättade att han saknade ett par skor, en väst och två ölflaskor.

ANNONS

Klockan 07.20 under tisdagsmorgonen larmades polisen om ett inbrott i en villa i Kullavik. En boende i villan hade glömt att stänga sin altandörr innan han gick och lade sig, när personen vaknade saknades ett par skor, två ölflaskor och en väst.

– I västen ska även inringarens bilnycklar legat men bilen stod kvar utanför villan. Vid klockan 02.00 hade personen hört grannens hund skälla och misstänker att det var då inbrottet ska ha skett, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Klockan 07.46 fick polisen ett samtal från en person som gått förbi en busshållplats i Kullavik och sett en medvetslös man ligga där. En ambulans kallades också till platsen.

– När patrullen kom dit kunde de konstatera att mannen, som är i 25-årsåldern, var vid liv men knappt kontaktbar och kraftigt påverkad. Mannen hade även på sig västen och skorna som saknades från nattens inbrott, berättar Christer Fuxborg.

Mannen grips av patrullen och får börja med att sova ruset av sig.

– Polisen kommer förhöra mannen när han piggnat till, avslutar Christer Fuxborg.

LÄS MER:Bil i diket – väjde för älg

LÄS MER:Man misstänkt för grov stöld – stal morfin på arbetsplatsen

LÄS MER:Nischad restaurang lockar gäster från hela västkusten

ANNONS