Villainbrott i Kullavik

När villaägarna kom hem gjorde de en otrevlig upptäckt. Någon hade tagit sig in i huset och stulit saker.

ANNONS
|

Inbrottet anmäldes klockan 17.15 på torsdagen. Inbrottstjuvar hade tagit sig in i en villa i Kullavik när ägarna varit bortresta.

– Troligen har tjuvarna tagit sig in genom ett fönster, letat igenom huset och stulit saker, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Det är i nuläget oklart vad som försvunnit ut villan. Villaägarna upptäckte inbrottet själva och larmade polisen.

– De upptäckte det i dag när de kom hem, de har varit bortresta ett par dagar så det här har hänt nån gång under den tiden, säger Adlersson.

Polisen är på plats vid villan och gör en brottsplatsundersökning. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.

ANNONS

Senare under torsdagskvällen, vid 20.40, fick polisen samtal om två ytterligare två inbrott i två närliggande bostäder i Kullavik.

– Målsäganden har varit bortrest. De har tagit sig in via ett fönster. Grannen har också haft inbrott. Det har hänt någon gång från i måndags till nu, säger Peter Adlersson.

Vad som stulits är oklart, men det utreds som två fall av stöld genom inbrott.

Fler inbrott i närheten

En liknande händelse ägde rum nyligen inte långt därifrån, i Spårhaga, vilket KBP skrivit om tidigare. Även där hade ägarna upptäckt inbrottet när de kom hem. Om polisen ser ett samband har inte Adlersson någon information om.

– Det är klart att det inte är osannolikt när det är två brott på en liten geografisk yta. Men det är inget jag vet i nuläget, säger han.

LÄS MER:Inbrott i bostad – boende kom hem från resa

LÄS MER:Kameralarm upptäckte inbrottsförsöket

LÄS MER:Inbrott i Åsa under natten – boende låg och sov

ANNONS