Villa övertänd i Kullavik

Räddningstjänsten larmades om en brand i en villa i Kullavik på lördagsförmiddagen. Risk för spridning till andra villor i närheten.

ANNONS

Flera enheter från räddningstjänsten larmades 10.30-tiden till en brand i en villa i Malevik. Enligt polisen ska villan vara helt övertänd.

– Det är totalskada, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Han säger att räddningstjänsten är där med åtta enheter, sex brandbilar och två ledningsfordon. Även polis och ambulans är på plats.

Räddningsledare på plats är P-A Lindstedt. Han uppger att villan var helt övertänd när de anlände.

– Vi kunde inte komma in i villan, säger han.

Stor spridningsrisk

Väl på plats kunde räddningstjänsten även konstatera att det var en överhängande risk att andra hus i närheten skulle kunna börja brinna.

– Framför allt var det en villa nära intill på östra sidan, där vi lyckades stoppa spridningsrisken, säger han.

Räddningstjänsten arbetade hårt med att få kontroll över branden men enligt P-A Lindstedt stod det snart klart att det inte skulle gå att rädda villan.

Enligt uppgifter ska ägarna ha kommit hem och upptäckt att det brann. Och P-A Lindstedt konstaterar att branden har haft ett väldigt snabbt förlopp.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Polisen ska utreda branden

Området kring fastigheten har spärrats av. Räddningstjänsten räknar med att behöva vara kvar vid branden i många timmar till.

– Vi jobbar på och kommer vara kvar under överskådlig tid, säger Micael Olsson.

Polisen har ingen uppfattning om orsaken till branden men Jenny Widén, presstalesperson på polisen i region Väst, uppger att man upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand för att kunna undersöka orsaken till branden ordentligt.

Vid 13.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats.

– Men vi har minskat antalet enheter och personal, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Han säger att räddningstjänsten kommer vara kvar under hela kvällen och troligtvis även under natten för att arbeta med eftersläckning och se till att branden inte tar sig igen.

Klockan 21.00 var räddningstjänsten fortfarande kvar med ett par personal på brandplatsen. Men eventuellt kan de lämna innan natten.

– Vi har haft efterbevakning och precis nu har en räddningsledare åkt ut för att göra en bedömning, vår förhoppning är att vi kan lämna ganska snart, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS