Viktor Bolin framför huset som de skänker bort.
Viktor Bolin och sambon Malou Andersson skänker bort huset och efter en vecka har de fått 30-40 svar. Bild: Ellinor Svensson

Viktor skänker bort hus – fick över 30 svar på en vecka

När 25-åriga Viktor Bolin och sambon Malou Andersson från Åsa la ut en annons där de skänkte bort sitt hus mot avhämtning blev de förvånande.
– Jag la ut annonsen klockan sju. Åtta minuter senare hade jag redan fått 15 svar, säger Viktor Bolin och skrattar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeÅsa i Kungsbacka Frillesås usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det gula huset på Lannekullavägen i Frillesås har en hel historia. Huset är inte bebott på flera år men kvar inne i huset finns några möbler, kläder och på väggen hänger en gammal telefon med nummerskiva. Det mesta ska skänkas bort men några gräddvita hörnskåp kommer Viktor Bolin och Malou Andersson antagligen att behålla till deras nya hus som ska byggas på tomten.

– Vi hade letat efter en tomt i ett år ungefär. Sen fick vi syn på den här som skulle ut på kommande och ringde direkt dagen efter. Det är ett helt fantastiskt område, säger Viktor Bolin.

Det han aldrig kunnat ana var att han skulle nysta upp en historia med nära anknytning till sig själv.

– Det var rätt sjukt för jag ringde min svåger, som är min bästa kompis sen vi var små och berättar om tomten och då visar det sig att han varit där jättemycket eftersom hans mormor och morfar bodde där från 1970-talet till 2010-talet. Så han har massa bilder härifrån, säger Viktor Bolin.

LÄS MER:Här förverkligar de sitt drömhus i Kungsbacka

”Inte bara krossa gamla minnen”

Sedan blev historien bara rörigare. Då ringde en annan kompis från fotbollen och sa att hans morfar hade byggt huset.

– Jag sa bara att det stämmer ju inte. Men sen började jag kolla i lagfartsdokumenten jag hade och såg att min fotbollskompis morfar byggde huset och sålde sen till min svågers morfar, säger han och skrattar.

Det cirka 50 kvadratmeter stora sommartorpet köptes sedan av en familj som inte varit där på flera år. Det har fått stå kvar och falla i glömska tills Viktor och hans sambo köpte det.

– Det finns så många minnen kvar här. Det var även därför vi ville skänka bort huset i stället för att riva det, vi vill inte bara krossa deras gamla minnen.

LÄS MER:Om att inte drömma om hus

Viktor Bolin
Viktor Bolin gjorde en märklig historisk upptäckt när båda hans kompisar visade sig ha minnen från just det här huset. Bild: Ellinor Svensson

15 svar på åtta minuter

De fick idén efter att de la ut en friggebod som stod på tomten, gratis mot avhämtning. Redan samma dag kom det en och hämtade den.

– Vi tänkte att vi kunde chansa med huset och det fullkomligt exploderade. Jag la ut annonsen klockan sju. Åtta minuter senare hade jag redan fått 15 svar, jag har aldrig varit med om liknande. Det är ju bättre att skänka bort det till någon som behöver det.

En vecka efter att de la ut annonsen på Facebook och Blocket har de redan fått flera intressenter. Men de har ingen brådska att bli av med huset. De inväntar bygglovet som förmodligen kommer någon gång i september.

– Totalt så är det 30-40 personer som hört av sig. Sen får de lösa själva bortforslandet, det lägger jag mig inte i. Men förhoppningsvis har de gjort det innan för det krävs lite planering för att få iväg ett helt hus.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS