Vem har stulit Ferdinand? – populära rondelltjuren är spårlöst borta

Okända gärningsmän har stulit både Ferdinand och hans lilla bi-kompis från rondellen i Varla. Nu vädjar parkpersonalen om allmänhetens hjälp för att få den populära rondellutsmyckningen tillbaka.
– Vi ber alla att hålla ögon och öron öppna så de kommer tillrätta, säger Ingela Hallnor på kommunens parkavdelning.

ANNONS
|

Just Ferdinand och hans lilla bi-kompis hörde till de allra mest omtalade, när kommunen i somras avtäckte sitt sagotema för årets rondellutsmyckningar.

Ferdinand satt vackert placerad i rondellen i norra Varla och var ett ögonfång och snackis i den lokala trafiken.

Borta i helgen

Men i helgen upptäcktes att båda de omsorgsfullt tillverkade träfigurerna var borta.

– Det var parkanställda som bor i området som först upptäckte att Ferdinand var borta. Jag fick höra det när jag kom till jobbet och nu vädjar vi till allmänheten att de håller ögon och öron öppna så att både han och hans kompis biet kommer tillrätta, säger Ingela Hallnor på kommunen.

ANNONS

Hon publicerade redan på måndagsmorgonen en efterlysning i en av Kungsbackas största Facebookgrupper.

– Rondellutsmyckningarna görs ju som något som ska komma alla tillgodo, att det ska vara fint och roligt att titta på. Det finns till och med folk som åker till Kungsbacka bara för att de tycker att rondellerna är vackert planterade. Då känns det så klart tråkigt att någon bara åker dit och plockar bort installationen, efter allt arbete vi gjort, säger hon.

Inga tips ännu

Några spår eller tips efter gärningspersonerna finns inte så här långt. Men om de skulle drabbas av eftertankens kranka blekhet och ångra sig, så kommer ingen att ställa några frågor, lovar Ingela Hallnor.

– Det är inte första gången något liknande hänt, och inte sällan kommer det som stulits tillbaka. Om Ferdinand och biet kommer tillrätta, så kommer vi bara se det som att han varit ute på galej ett par dagar, då ska han snart vara på plats i rondellen och lukta på blommorna igen, säger Ingela Hallnor.

Kungsbacka kommuns parkavdelning har en lång tradition att smycka rondellplanteringar på olika teman. Rondellutsmyckningarna kallas ibland för kommunens starkaste varumärke och hör till de kommunala verksamheter som får absolut mest beröm när invånare hör av sig till stadshuset.

ANNONS

LÄS MER:Sagolika rondeller växer fram i Kungsbacka: ”Viktigt med igenkänningsfaktor”

LÄS MER:Bristande respekt i Kungsbackatrafiken: ”Allas ansvar”

LÄS MER:Hårda regler för valaffischer i Kungsbacka: ”Måste vara trafiksäkert”

ANNONS