Vattenläcka i Onsala

Under onsdagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka som påverkar flera hushåll i Buerås och Håkulla samt Onsala. Kommunen arbetar just nu med reparationsarbetet och varnar för missfärgat vatten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under onsdagen upptäcktes en vattenläcka i Onsala. Under förmiddagen har kommunen inlett ett arbete med att lokalisera läckaget och under tiden ska vattentankar köras ut till både Håkulla och Lundabergsområdet.

– Först måste vi få en utsättning av el och tv kablar, sen när vi hittat läckan kommer vi ta in ett arbetslag från Gottskär som sköter reparationsarbetet, säger Mikael Johansson, arbetsledare för vatten och rörnät vid Kungsbacka kommun.

När arbetet kan vara klart är ännu inte helt fastställt.

– Vi vet inte än vad som är felet så vi hoppas kunna vara klara någon gång under dagen, säger Mikael Johansson.

Vid tretiden på eftermiddagen hade läckan lokaliserats och reparation var på gång. Enligt Mikael Johansson bör vattnet kunna komma i gång igen vid fyratiden.

Undvik att tvätta vittvätt

Invånarna i de berörda områdena uppmanas att undvika att tvätta vittvätt i anslutning till att vattnet kommer tillbaka, då det kan vara missfärgat.

Innan vattnet är fullt återställt kan ledningarna också innehålla luft, man ska därför spola ordentligt i kranen tills vattnet är rent och klart.

Det finns även risk för tryckfall i ledningarna när många spolar i kranarna på samma gång.

ANNONS