Västtrafik ställer in flera avgångar.
Västtrafik ställer in flera avgångar. Bild: Hannah Palmhagen

Västtrafik ställer in flera avgångar – på grund av halka

Västtrafik har tvingats ställa in flera avgångar under måndagen. Och Hallandstrafikens ställer in all busstrafik i hela länet – tills vidare. Orsaken: Halka på vägarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under måndagen tog Hallandstrafiken beslut om att ställa in all stads- och regiontrafik i hela regionen.

Det påverkar de Kungsbackabor som planerar att resa söderut i regionen.

– Våra bussar är inställda tillsvidare på grund av extrem halka. Men det är tillsvidare, det kan ändras fort, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

I Kungsbacka kommun är det Västtrafik som står för kollektivtrafiken och även de är påverkade av det halkiga väglaget.

– Vi har inställda turer lite och här och var i Kungsbacka. På vår hemsida uppdaterar vi hela tiden vilka turer och linjer som blir påverkade. Det är vädret som ställer till det för oss nu, säger Jenny Sandkvist, kommunikatör på Västtrafik.

Men ni har inga planer på att helt och hållet ställa in busstrafiken just nu?

– Nej, inte som det ser ut nu men det här utvärderas hela tiden. Vi vill köra så mycket som det går. Det bästa för resenärerna är att hålla sig uppdaterade på vår webb eller i reseplaneraren, säger Jenny Sandqvist.

ANNONS