Var finns ödlan Anders?

Ann Hel Vimarsdotter Sjöstrand passar dabbagamen Anders åt sonen, som pluggar i Japan. Nu har Anders lyckats rymma och Ann som är gravt hörselskadad, hör inte om Anders gömt sig någonstans i huset. Nu vädjar hon om hjälp att hitta honom.
– Han kan gömma sig i väggarna, det bästa vore om någon hade en värmekamera, skriver hon.

ANNONS

Anders är en sällskapsreptil som egentligen ägs av Anns son. Men sedan september förra året är det Ann som har hand om skötseln av ödlan. Hon beskriver Anders som både mysig och sällskaplig, men också ganska listig.

”Det räcker med en glipa på en centimeter i glasdörren så kan han trycka upp den och ta sig ut”, skriver Ann i mess till Kungsbacka-Posten.

Helt ofarlig

Anders, ett par decimeter lång, är helt ofarlig. Men sedan han försvann oroas Ann så klart över vad som hänt honom. Den största fasan är att han kommit ut i det vilda och att någon försöker slå ihjäl honom.

”Människor är rädda för ormar och ödlor, men de är faktiskt små myspysar som det är riktigt roligt att vara med”, skriver Ann.

Nu vädjar hon om hjälp i sociala medier. I ett Facebook inlägg skriver hon att det bästa vore om någon vänlig själ hade tillgång till en infraröd värmekamera av något slag, som kan se om han finns kvar i huset eller inte. ”Anders tar sig inte långt bort från matte, men matte i detta fallet är gravt hörselskadad och kan inte höra om han krafsar, och risken finns att Anders, som är riktigt påhittig, sitter fast någonstans här i Gundal”.

Hoppas på hund

Ann har fått massor av engagemang i sociala medier och dessutom kontakt med en ägare till en id-hund, tränad att söka efter just bortsprungna husdjur. Id-hunden fick dock förhinder. Nu står hoppet till en eftersöksjägare som lovat komma förbi med sin hund för att se om de kan hitta Anders. Men ödlor är mästare på att gömma sig och smälta in och tiden går.

”Jag utlovar hittelön och står för alla omkostnader, bensin eller annat, till den som hjälper till att få honom tillbaka. Han har varit min bästis så länge och om jag är ledsen och orolig, då är Anders nog helt panikslagen och ligger och trycker någonstans”, skriver Ann.

En marockansk dabbagam bedöms klara sig väl ute svensk natur så länge det är sommar. Den som har en bra idé om hur Anders skulle kunna hittas kan kontakta Kungsbacka-Posten, så förmedlar vi kontakt vidare till Ann.

LÄS MER:Hönsbytardag och ankrace lockade många till Kungsbacka

LÄS MER:Romeo har äntligen hittat hem till sin Julia

LÄS MER:Oväntade mötet på Nidingen: en vilsen valross

ANNONS