Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Valpen Max tog tåget från Lindome till Kungsbacka – på egen hand

Valpen Max var ute på äventyr under söndagen – på egen hand tog han tåget från Lindome till Kungsbacka. Efter att ha blivit upphämtad av polisen kunde han återförenas med sin husse.

Under söndagsförmiddagen satt Niklas Funcke tillsammans med en vän och sin sju månader gamla Golden retriver-valp Max utanför sitt hem nära pendelstationen i Lindome.

– Jag satt där med en kompis, då ringde min telefon och jag gick iväg för att ta samtalet. Min kompis fick ett samtal samtidigt, så båda gick åt varsitt håll. Hon trodde att Max var med mig, och jag trodde att han var med henne. Jag pratade i cirka en halvtimme och när jag kom tillbaka var Max borta. Då började pulsen gå upp kan jag säga, berättar Niklas.

När de upptäckte att Max var försvunnen började ett febrilt letande i hela Lindome.

– Det blev totalkaos. Först sprang vi runt och letade, sen tog jag bilen och körde runt. Efter ett tag kollade jag på Facebook. Det tog en sekund så såg jag att Max stod nere på Kungsbacka tågstation och såg jättenöjd ut, säger Niklas.

Sprang på tåget i Lindome

Inlägget som Niklas Funcke såg var publicerat av Kungsbackabon Lina Samuelsson. I sociala medier gick hon ut med information om att en bortsprungen hund hade hoppat på pendeltåget i Lindome och på egen hand rest hela vägen till Kungsbacka. Det visade sig vara Max.

– Jag gick förbi stationen i Kungsbacka och såg hur tågpersonalen hade hand om hunden. Det var en flicka på tåget som hade sett hur den satt utanför Lindome station, och sprang på pendeln helt själv, berättar Lina Samuelsson.

På plats i Kungsbacka var det flera som engagerade sig i att ta hand om Max.

– Det var en kvinna som sa att hon skulle till Mölndal, så hon erbjöd sig att ta med hunden till polisen där, säger Lina Samuelsson.

Togs om hand av polis

Så småningom togs Max omhand av polisen, och fick då åka polisbil in till Göteborg. Eftersom han är chippad tog det inte lång tid innan husse Niklas Funcke informerades.

– När jag fick reda på att han var säker hos polisen började jag bara skratta. Herregud, han är lite speciell den här hunden – det är inte många som hade gått på ett tåg själv, säger Niklas Funcke, och fortsätter:

– Han har varit med mig många gånger på pendeln ner till Kungsbacka förut. Så nu när han gick på där själv hade han säkert gått fram till alla och hälsat – levt sitt bästa liv helt enkelt, medan jag flög runt och letade efter honom och var livrädd, berättar Niklas Funcke.

Att Max nu är hemma har varit en stor lättnad för Niklas. Näst på tur står nu att lösa så att Max inte kan ge sig ut på liknande äventyr igen.

– Han får inte smita en gång till – den huvudvärken räckte en gång. Han är lite egen den hunden. Lite som sin farsa: lite speciell men ändå go, säger Niklas Funcke, och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Stor efterfrågan på hunddagis-platser

LÄS OCKSÅ: Izabella hyllas för sin hjälteinsats – kan bli Årets Kungsbackabo

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.