Vaccineringen öppnar för nya åldersgrupper

Vaccineringsprocessen tuffar på i Halland och i nästa vecka släpps nya åldersgrupper på. Då kommer personer som är under 40 år få möjlighet att boka sin tid.

ANNONS
|

Region Halland meddelade under torsdagseftermiddagen att de i nästa vecka kommer öppna vaccinbokningen för nya åldersgrupper. Nu blir det möjligt för folk under 40 år att boka sin tid.

– Under nästa vecka släpps två nya grupper på för bokning. På tisdagen öppnar bokningen för de som är födda 1980 eller tidigare och på torsdag öppnas de för dem som är födda 1982 eller tidigare, säger Johanna Wiechel-Steier kommunikationsdirektör på Region Halland.

LÄS MER:Thomas blev svårt sjuk i covid: ”Inser hur nära döden jag var”

Sjösätter digital reservlista

För den som är yngre än så men ändå vill ha sitt vaccin så snabbt som möjligt så sjösätter Region Halland i nästa vecka också en digital reservlista som är länsövergripande. Här kan den som vill och har möjlighet att dyka upp med kort varsel sätta upp sig.

ANNONS

– Innan hanterades reservlistorna av varje vaccinatör själva och då var det bara möjligt för personer i den fasen som vaccinerade sig just då att sätta upp sig, säger Johanna Wiechel-Steier.

LÄS MER:Vaccinmotståndare planerar eget samhälle: ”Vi är inget hippiegäng”

Reservlistan ska användas om det blir avbokningar eller om det finns överblivna doser som annars skulle slängas. Vem som helst kan sätta upp sig på listan vilket innebär att den är öppen även för folk som precis har fyllt 18.

– Det enda är att personen ska kunna inställa sig för vaccinering med 30 minuters varsel, säger Johanna Wiechel-Steier.

LÄS MER:Massvaccineringen igång i Tingbergshallen: ”Känns lite som julafton”

Digital ombokning av dos 2

Region Halland har de senaste veckorna haft ett pilotprojekt där de har testat möjligheten att digitalt omboka dos 2 för de som fått en tid de inte har möjlighet att utnyttja.

– När du bokar dos 1 får du samtidigt en tid för dos 2. Nu ges möjligheten för dem som får en tid som de inte kan utnyttja att omboka sig digitalt. Men helst av allt ser vi att folk i möjligaste mån undviker att boka om för att vi inte ska stå med överblivna doser vid dagens slut, säger Johanna Wiechel-Steier.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS