Vaccinationscentralen i Kungsbacka stänger i april

Om en dryg månad ges den sista vaccinsprutan på vaccinationscentralerna i Halland. Vaccineringen mot covid-19 kommer fortsätta på vårdcentraler i stället.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I takt med att många invånare har vaccinerat sig mot covid-19 har efterfrågan på vaccination minskat i Halland, enligt regionen. Därför trappas nu den storskaliga vaccinationsinsatsen ner. Under april kommer regionens fyra stora vaccinationscentraler att stängas. Därefter kommer vaccin att erbjudas på vårdcentraler.

LÄS MER:Sjukfrånvaron nere på normal nivå i skolan: ”Nu pustar vi ut”

”Vi har hela tiden utgått från uppdraget att erbjuda vaccination till alla invånare och ha en hög tillgänglighet, samtidigt som vi använder resurser på ett effektivt sätt. Förändringen som sker nu är en anpassning utifrån det rådande läget, där vi ser att vi behöver ha ett erbjudande med bokningsbara tider, kompletterat med riktade insatser”, säger Bibi Estev, områdeschef pandemiuppdrag, vid Region Halland, i ett pressmeddelande och fortsätter:

LÄS MER:Två år in i pandemin – undersköterskan berättar: ”Man måste ha ännu mer glöd än vanligt”

”Det finns fortsatt en beredskap för att skala upp vaccinationsinsatsen utifrån behov och rekommendationer och även med kort varsel kunna återöppna vaccinationscentraler”.

Vaccinationcentralen på Elektronen i Kungsbacka stänger den 5 april. Drop-in kommer att erbjudas på vaccinationscentralerna fram till stängningsdatum.

ANNONS