Knappt har mannen kommit ut ur fängelset innan han döms igen. Denna gång för att ha hotat sina barn.
Knappt har mannen kommit ut ur fängelset innan han döms igen. Denna gång för att ha hotat sina barn. Bild: Annika Karlbom

Våldsmannen dömd igen – hotade sina barn

Mannen är tidigare dömd för att ha knivhuggit sin styvson. Nu döms han för att hotat sina två barn. Hoten skedde sannolikt från anstalten.
– Jag vet vad han är kapabel till, han räds inget, säger sonen i tingsrätten.

ANNONS
|

Natten mot den 19 augusti 2018 inträffade den första händelsen. Mannen, som är i 65-årsåldern, hade fått besök av sin styvson. Tanken var att de skulle festa tillsammans.

LÄS MER:Döms för sexuellt ofredande igen – skyller på demens

På kvällen blev de osams om något, det är oklart vad. Styvsonen gick och la sig och vaknade av att 65-åringen attackerade honom med kniv genom att skära honom i magen.

”Vad gör du?!” frågade styvsonen.

Mannen svarade:

”Jag bara rispar lite”.

Flydde blödandes

Styvsonen lyckades blödande fly från 65-åringens bostad och mannen greps kort efteråt. Åklagaren åtalade mannen för mordförsök i första hand och i andra hand för grov misshandel. Tingsrätten dömde 65-åringen till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel.

ANNONS

På anstalten har brottsligheten fortsatt. Mannen bad sina barn, en dotter och en son, att förvalta lite pengar under tiden han satt inne. Pengarna kom från ett arv, påstod pappan. Barnen ville inte bli inblandade i något brottsligt och bestämde sig för att inte hjälpa till.

LÄS MER:18-åring döms för sönderslagna busskurer – filmade själv

Skickade meddelande till sonen

Pappan skickade då ett meddelande till sonen:

”Jag sitter här och kan inte göra nåt, skall fan döda dig din fan.”

Till dottern spelade han in ett meddelande:

”Jag ska fan döda er bägge två, jag sitter här, kan inte göra nåt, blåst av sina egna barn.”

Anledningen till att 65-åringen bad barnen hålla i pengarna var att han var skyldig Kronofogden pengar, berättar mannen i tingsrätten.

”Tomma ord i stridens hetta”

– Jag skrev så och talade in meddelandet för att jag var förbannad. Det var i tomma ord i stridens hetta, säger mannen.

LÄS MER:Familjen skulle parkera – fick knytnävsslag på axeln

Varbergs tingsrätt dömer mannen för två fall av olaga hot. Tingsrätten anser att ett kortare fängelsestraff bör vara aktuellt, men mannen har gjort framsteg vad gäller sina försök att bli nykter. Därför döms 65-åringen till skyddstillsyn.

ANNONS