Uppgifter: Första restriktionerna försvinner på tisdag

Enligt uppgifter till TT håller regeringen fast vid beskedet om att släppa på de första pandemirestriktionerna till den 1 juni, men med förutsättningen att läget inte åter förvärras.

ANNONS
|

Under torsdagen meddelade TT att regeringen avser att hålla fast vid löftet om att de första restriktionerna kan komma att försvinna tills på tisdag nästa vecka. Besked väntas kommer på en presskonferens under eftermiddagen.

LÄS MER:Post-covidteamet möter allt fler med sviter efter coronaviruset

Enligt TT ska regeringen ha gjort bedömningen att pandemiläget nu går åt rätt håll och att det till och med ser väldigt bra ut.

En lättnad av restriktionerna ska däremot förutsätta att det inte blir något bakslag gällande trycket på sjukvården eller att det sker en förvärrad smittspridning.

Beslutet baseras på det underlag som Folkhälsomyndigheten presenterade den 12 maj där restriktionerna lättas i tre olika nivåer. Allt baseras på hur läget ser gällande smittläge, sjukhusinläggningar och vaccinationsgraden.

ANNONS

LÄS MER:Thomas blev svårt sjuk i covid: ”Inser hur nära döden jag var”

Det innebär att nästa steg i lättnaderna kan beräknas ske någon gång i juni eller juli. Enligt TT är det regeringens bedömning att utvecklingen är på god väg mot det målet.

Detta innebär att idrottande barn- och ungdomar tillåts tävla och åka på läger och vuxna tillåts tävla utomhus med upp till 150 personer.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS