Uppåt för Kungsbackas företagsklimat

Kungsbacka kommun klättrar 20 placeringar i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet och finns nu på plats 99.

ANNONS
|

På onsdagsmorgonen offentliggjorde Svensk Näringsliv sin årliga undersökning av näringslivsklimatet i Sveriges kommuner. Förra året tappade Kungsbacka kommun 29 placeringar, men i år tar man ett kliv uppåt med 20 placeringar, till plats 99 av Sveriges 290 kommuner.

– Det är bra att förra årets tapp inte var början på en negativ trend. Jag hoppas nu verkligen att man fortsätter jobba intensivt med företagsklimatet för att ta ytterligare kliv framåt, säger Kristian Ryberg, regionchef Svenskt Näringsliv i Halland i ett pressmeddelande.

– Historiskt har Kungsbacka haft ett riktigt bra företagsklimat och legat så högt som på topp 20 i den nationella rankingen. Det bör även vara ambitionen framåt, fortsätter han.

ANNONS

Så placerar sig Hallands kommuner i rankningen:

Falkenberg 10 (-2)

Varberg 60 (+24)

Laholm 91 (+2)

Kungsbacka 99 (+20)

Hylte 138 (+25)

Halmstad 246 (-42)

Siffran inom parentes visar förändringen jämfört med förra årets placering.

Enligt Svenskt Näringsliv ligger tre delfaktorer bakom Kungsbackas kliv uppåt i årets mätning: Ett något högre betyg gällande kommunens upphandlingar, en minskad påverkan av brott och otrygghet samt en viss förbättring inom området ”attityd från kommunens tjänstemän”.

– Dagens resultat är glädjande och återigen ett kvitto på att insatserna vi gör tar oss framåt. Avgörande har varit de täta dialoger vi haft med näringslivet under många år och det är med utgångspunkt från de utmaningar vi fått till oss som vi grundat utvecklingsarbetet, säger Elinor Filipsson, näringslivschef i Kungsbacka kommun, i ett pressmeddelande.

Av Hallands sex kommuner är det fyra som tar kliv uppåt på listan.

– Det är glädjande att fyra av sex kommuner ökar i rankingen. Varberg fortsätter att imponera med att förbättra sig från år till år och stärker sin position som den kommun med Hallands näst bästa företagsklimat. Ökningen är ett resultat av allt bättre attityder från politiker och tjänstemän samt en förbättrad servicenivå. Det är ett bra betyg för länet som helhet och en utveckling som jag hoppas fortsätter, säger Kristian Ryberg.

Etta på listan i år är Vårgårda kommun som följs av Härryda och Solna. Sist i årets undersökning kommer Pajala.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS