Två lastbilar körde in i varandra på E6 under onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten skickade dit sex enheter.
Två lastbilar körde in i varandra på E6 under onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten skickade dit sex enheter. Bild: Stefan Bennhage

Två lastbilar i krock på E6

Två lastbilar krockade på E6 i höjd med Torpasjön under onsdagsförmiddagen. Olyckan orsakade sedan att två bilar fick stopp. Räddningstjänsten genomförde en stor insats på platsen.

ANNONS
|

Larmet om en trafikolycka på E6 inkom till SOS Alarm strax innan klockan 10 på onsdagsmorgonen. Två lastbilar körde in i varandra i höjd med Torpasjön i norrgående riktning.

– Den ena har bromsat och då körde den andra på bakifrån, sa Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Den ena lastbilen ska sedan ha tappat något i samband med krocken – som orsakade att två personbilar fick stopp på platsen.

– Olyckan var inte av någon större omfattning mer än att de stod dumt till på vägen. Lastbilarna kunde ta sig därifrån för egen maskin. Men någon hade tappat en balk som två personbilar körde in i, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS

Sex brandbilar skickade

Sex enheter från räddningstjänsten larmades till platsen.

– Vi skickar dit ganska många, olyckan har skett mitt på vägen där så vi åker från två håll för att förebygga att inte något mer händer, sa Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg strax efter att de larmats till platsen.

LÄS MER: Efter sex timmar långa insatsen – här flyttas frätande vätskan

Efter en knapp halvtimme kunde flera enheter vända igen. Klockan 11 hade räddningstjänsten inga fordon kvar på platsen.

– Den ena är lastad med lut av något slag, men det finns ingen oro. Lastbilarna kommer åka därifrån på egen hand, sa Anders Ternevi.

LÄS MER: Frustration över fotbollsplanen – barn stukar fötter

Polisen var på plats

Även polisen larmades till platsen. Enligt presstalespersonen bärgades bilarna från vägen och det var under en tid begränsad framkomlighet. Patrullen kunde lämna vid klockan 12.30.

– Vi har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS