Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjolöholms slott aktuellt i musikvideo: ”Mystisk och filmisk känsla”

I våras intog metalbandet Dead by April Tjolöholms slott för att spela in film. Det var musikvideon till låten Collapsing som filmades på den unika platsen. Som Kungsbackabo är det lätt att känna igen miljön från videon.

Tjolöholm, med sin fantasifulla utformning, har enligt slottets egen hemsida ibland kallats för en av Sveriges märkligaste byggnader. Det byggdes i tudorstil, och är fullt av vinklar, vrår och oväntade detaljer.

Den speciella stilen tycks populär, och slottet har flera gånger tidigare figurerat på film och tv. Lars von Triers storfilm ”Melancholia” spelades till exempel in där, 2011. SVT:s julkalender ”En decemberdröm” från 2005 likaså.

Psykisk ohälsa i storslagen miljö

I våras var det alltså dags att spela metal på slottet. Bandet Dead by April är från Göteborg, och behövde alltså inte resa så långt under inspelningsdagen.

– Collapsing är en låt om ohälsa och depression där vi inte ser hur någon egentligen mår. Vi tyckte då att Tjolöholms Slott och den miljö som erbjuds både inne och ute kändes lämpligt med tanke på att vi ville åt en lite mer storslagen, mystisk och filmisk känsla i denna videon, berättar Marcus Wessel, basist i Dead by April i ett pressmeddelande.

Setts av 100 000

Videon släpptes på YouTube 1 juli, och har snart setts av 100 000 personer. Den som gått en guidad tur, eller tittat in på slottet under exempelvis en julmarknad har goda chanser att känna igen sig. I utomhusscenerna spelar bandet på gräsmattan framför slottet och förutom den pampiga fasaden i ljusrosa, med havet som bakgrund syns även de mörka innerväggarna och tunga taklamporna i några av slottets rum.

– Om man vill ha en miljö som med spektakulära inne- och utemiljöer med en mycket annorlunda och innovativ byggnad så är Tjolöholms Slott en perfekt plats för detta oavsett om det är modefotografering, musikvideos, tv- och filminspelning, meddelar slottets eventchef David Dagermark i samma pressmeddelande.

Videon Collapsing, med Dead by April finns här.

LÄS OCKSÅ: Helgonförklarade bilar intog Tjolöholm: ”Fin inramning”

LÄS OCKSÅ: Kändistätt när Malmbergs Hundraåring hade premiär – ”Alla var där”

LÄS OCKSÅ: Första konsertkvällen på Tjolöholm: ”Succé”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.