Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjolöholms ägor har en yta motsvarande 830 fotbollsplaner och gott om plats för ”Sveriges största picknick”.  Bild: Pressbild
Tjolöholms ägor har en yta motsvarande 830 fotbollsplaner och gott om plats för ”Sveriges största picknick”. Bild: Pressbild

Tjolöholm öppnar upp för största picknickhelgen

På Kristi himmelfärds dag, torsdag 13 maj, öppnar Tjolöholm upp sina ägor för picknickbesökare, när Hallands matgille firar ”Sveriges största picknick”. Och med en yta motsvarande 830 fotbollsplaner utlovas coronasäkert avstånd för alla.

Från början är det Hallands matgille som via sociala medier vill få ut hallänningarna på ”Sveriges största picknick”. Deltagare uppmanas handla upp en läcker picknickkorg av lokala råvaror, ge sig ut i landskapet och breda ut filten. Via taggarna #Sverigesstörstapicknik och #helahallandäterute ska matlandskapet Halland få en plats på kartan, är det tänkt.

Hela helgen

Tjolöholms slott är så klart med på banan. Från och med 13 maj öppnas slottets ägor för picknicksugna hallänningar och slottet låter satsningen pågå hela helgen ut. Och plats finns. ”Med en yta motsvarande 830 fotbollsplaner är det enkelt att hitta ett eget favoritställe, oavsett om det är nära slottet, vid stranden, eller ute i naturen”, lovar arrangörerna.

LÄS MER: Nu kan du snart ta klassiska båten från Fjärås över Lygnern

För att riktigt krydda anrättningen har Tjolöholm också tagit fram en särskild picknickkarta, och den som inte orkar handla själv kan beställa färdigpackade picknickkorgar, med filt och allt.

Många fikar

David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholm, berättar att just picknick och fika i det gröna trendat bland besökarna under hela pandemiåret.

– Det är det som folk gör när de kommer hit. Därför känns det så klart bra att kunna öppna upp detta i helgen, säger han och passar på att tipsa om några smultronställen bland picknick-platserna.

David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholm. Bild: Tobias Sandblom
David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholm. Bild: Tobias Sandblom

LÄS MER: Rickard letar efter hus – vill köpa slottet ”Nog dyrt att värma upp”

– Från Engelska parken kan man gå upp till en ganska nyanlagd utsiktsplats som jag tycker är fin. Sedan finns ju så klart flaggberget, som också har en fin utsikt, men det är lite omständligare att ta sig dit, man får ha lite mer kraft i benen, säger han.

Vad får absolut inte saknas i din egen picknickkorg?

– Där får jag nog svara Festis till barnen, så de får lite energi (skratt).

Hallands Matgille har som mål att lyfta fram halländska råvaror och halländsk matkultur. Det drivs i samarbete med Region Halland och EU:s regionala utvecklingsfond.

LÄS MER: Nödrop från Tjolöholm – vill ha sju miljoner i bidrag

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.