Samtliga kontrollerade krogar får gdkänt.
Samtliga kontrollerade krogar får gdkänt.

Tio krogar i ny trängselkoll – alla får godkänt

Kommunens miljöinspektörer gjorde förra veckan tillsyn på ett tio-tal innerstadskrogar för att kontrollera att trängselreglerna efterlevs. Samtliga krogar får godkänt, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Efter att de nygamla trängselreglerna återigen börjat gälla har kommunens miljöinspektörer gjort en ny på plats-tillsyn i stadskärnan. I förra veckan besöktes tio krogar och serveringsställen i innerstaden. Kontrollerna handlar bland annat om hur bord och stolar placerats för att uppfylla reglerna om avstånd mellan sällskap och om hur detta skyltats upp. Inspektionen följer den nationella check-lista som tagits fram för att gälla i hela landet.

LÄS MER:Uteserveringen Norra Torg kan få tak: ”Svensk sommar är ju som den är”

Men några större anmärkningar gjordes inte när det gäller krögarnas efterlevnad av reglerna. Förutom att det på en del platser saknades ordentlig skyltning om att hålla avstånd hittades mycket lite att anmärka på, skriver Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.

ANNONS

Kan situationen

Inspektörerna menar också att både krögare och personal ”var trygga med vilka regler som gäller och kan hantera situationen”.

LÄS MER:Krögare och handlare i Kungsbacka om nya restriktionerna: ”Anade att detta var på gång”

– Vi har besökt 10 restauranger och krogar i innerstaden för att kontrollera så reglerna följs. Det var inte många gäster ute på ställena när vi gjorde besök. Det vi såg var att skyltar om att hålla avstånd saknades på några ställen, vilket behöver rättas till. Däremot var möbleringen godkänd på samtliga restauranger vi besökte, säger Josefine Bäckström, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Kungsbacka kommun.

Maximalt åtta

Just nu gäller att max 8 personer får sitta i samma sällskap, all servering sker vid bordet och det ska finnas minst en meter mellan borden och sällskapen.

LÄS MER:Regeringen öppnar för vaccinbevis på fler platser

Under förra året gjorde kommunen sammanlagt 125 olika trängselkontroller på serveringar och krogar i Kungsbacka. Nuvarande regler om tillfälliga smittskyddsåtgärder på restauranger gäller tills 31 maj. Det finns ett förslag om att lyfta dessa redan i slutet av mars, men det är fortfarande under utredning och inga beslut har fattats.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS