Terrängbrand på Onsala Sandö

På onsdagskvällen kom larm om en terrängbrand på Onsala Sandö. Räddningstjänsten ryckte ut – men fick avbryta när det blev för mörkt. På torsdagen gjordes ett nytt försök med drönare.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 18.30 som SOS Alarm fick larmet om en gräsbrand på Onsala Sandö.

– Vi åker dit med en mindre styrka och har även med oss båt för att ta oss ut till ön, säger Kalle Kivistö på räddningstjänsten i en initial kontakt kring händelsen.

Pyr i marken

Enligt deras uppgifter pyrde det då i marken.

– Vi är på väg dit nu. Den informationen vi har är att det pyr i marken på omkring 50 kvadratmeter, säger Kalle Kivistö.

Vid 20-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats.

– Det är oklart hur stort det är. Men räddningstjänsten är kvar i området vad jag kan se, säger Martin Olofsson på SOS Alarms händelseinformation.

ANNONS

Åker tillbaka torsdag morgon

Senare under onsdagen meddelade räddningstjänsten att man avbryter insatsen och åker ut igen under torsdagsmorgonen.

– Det blev för mörkt för att undersöka där. Vi åker dit på torsdagsmorgonen för kontroll i stället. Eftersom det bara pyr lite i backen är det en kontroll vi ska göra och då genomför vi den under morgondagen.

Sökte med drönare

När det äntligen ljusnat på torsdagen kunde räddningstjänsten undersöka händelsen vid Onsala Sandö närmare. De skickade upp en drönare.

– Vi åkte med drönare och såg ingenting, så allt verkar vara i sin ordning, säger Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

LÄS MER:Pojke misstänks hjälpt vän att fly från polisen: ”Blev fel”

LÄS MER:Därför började villan i Särö att brinna: ”Fönster var öppet”

LÄS MER:Nu kan fler Kungsbackabor ta del av rymden: ”Hoppas locka barn och unga”

ANNONS