Tävlingen avgjord – han tog bästa bilden i augusti

Det blev Daniel Wertheim från Torkelstorp som tog hem segern i augustis fototävling med sin bild föreställande solrosor i solnedgång.
I bildspelet hittar du alla bidrag som erhöll poäng av juryn och därför får ett hedersomnämnande.

ANNONS

Daniel Wertheim var på kvällspromenad nära sitt hem i Torkelstorp längs med Kattegattleden när han gick förbi en plantskola med solrosor och tog vad som skulle komma att bli Månadens bild för augusti i Kungsbacka-Postens månatliga bildtävling.

– Jag har ett fotointresse och brukar försöka ta mig ut i Halland för att ta bilder. Det har blivit ett bra sätt att ta del av olika naturupplevelser, säger Daniel Wertheim.

Fotot har en vacker färgpalett som väl fångar sensommarens ljus, den är ett sällsynt exempel på en lyckad motljusbild och har fina proportioner. Daniel Wertheim kammar hem ett presentkort på Kungsmässan.

ANNONS

Omväxlande väder

Augusti månad har bjudit på några fina dagar men också en hel del regn och molnighet, något som också syns på de inskickade bidragen. Flertalet av bilderna är på natursköna områden eller sommaraktiviteter – ibland med en ironisk blinkning till vädret. Ett sådant exempel en bild tagen av Christina Hermansson som föreställer pojkarna Noel och Vincent med paraplyerna i högsta hugg sedan de avslutat en blöt fotbollsträning. En bild som också var en av juryns favoriter.

Inom kort kommer tävlingen för september månad att dra i gång, en tid på året som brukar bjuda på många vackra färgskiftningar i naturen. Vi ser fram emot era bidrag då!

ANNONS