Tågtrafiken genom Kungsbacka stoppas vid påsk

Västkustbanan stängs av under påsk vilket förlänger resetiderna. Resenärer som vill åka med tåget ner mot Skåne under högtiden kommer därför att få ta ersättningsbuss.

ANNONS

På grund av ett växelarbete i Varbergstunneln som förhindrar genomfart och en utbyggnad vid Maria station i Helsingborg, kommer tågtrafiken från Göteborg till Helsingborg att bli ersatt med buss. Detta gäller mellan torsdagen den 14 april klockan 14 till måndagen den 18 april klockan 14.

– Man kommer alltid att komma fram men man måste räkna med längre restid, säger Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Så längre tid tar bussen

Öresundståget mellan Göteborg och Helsingborg tar i genomsnitt två timmar och 26 minuter. Ersättningsbussen som går samma sträcka kommer att ta tre timmar och 21 minuter.

– Om man har tider att passa, exempelvis ett flyg från Kastrup, så måste man ha extramarginal. Men man kan alltid se i Hallandstrafikens app när bussarna är framme.

Anledningen till tågstoppet

Sara Lindström, mediekommunikatör på Trafikverket, uppger att stoppet inte drabbar arbetspendlarna, eftersom det ligger under dagar då många är lediga.

– Man lägger de här arbetena under sommaren och påskledighet då det går färre tåg då och därför påverkar det färre resenärer. Klart det kan vara besvärligt för de som hälsar på familjen men totalt påverkas färre. Vi gör vårt bästa för att det ska fungera smidigt ändå.

Både Västtågen om Öresundstågen berörs. Ersättningsbussen mellan Göteborg och Helsingborg kommer att stanna vid samtliga mellanstationer.

LÄS MER:Obehöriga i spårområdet – tåg ställs in

LÄS MER:Trafikverket planerar webbsajt om kommande Kungsbackasatsningar

LÄS MER:Ny säkrare väg eller tåg längs kusten – så går planerna för väg 158

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS