Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Jonas Lindstedt

Tågen till Kungsbacka inställda – obehöriga på spåret

Flera tågavgångar mellan Kungsbacka och Göteborg ställdes in under torsdagseftermiddagen. Det påverkade även resenärer som skulle till Mölndal. Anledningen till det är att obehöriga personer befann sig på spåret.

ANNONS
|

Klockan 16.05 ställdes det första tåget in.

– Orsaken är obehöriga i spårområdet. Vi rapporterar informationen ut mot kunden, sade Mikael, som är störningskoordinator på Västtrafik.

– Vi har ingen prognos, men vi har två inställda tåg just nu. Ett från Göteborg och ett vändande tåg. Och nu fick jag information om att det gällde ett till, sade Mikael klockan 16.35.

Enligt Trafikverket ska det ha varit vid stationen i Lindome som det personerna tagit sig in på spåret. Det bidrog i sin tur till förseningar i trafiken. Västtrafik satte in ersättningsbussar för de inställda tågen.

Vid 17.10-tiden kunde Västtrafiks störningsjour meddela att situationen var uppklarad och att inga fler tåg väntas bli inställda.

ANNONS

– Däremot kan det fortsatt var en del följdförseningar, sade Carina, störningskoordinator hos Västtrafik.

Vid 17.45-tiden ska trafiken dock ha flutit på som vanligt igen.

Några av de avgångar som ställts in:

Göteborg - Kungsbacka, tåg 3120 Kl. 17.34

Göteborg-Kungsbacka, tåg 3119: Kl. 17.20

Göteborg-Kungsbacka, tåg 3117: Kl. 16.27

Göteborg-Kungsbacka, tåg 3118: Kl. 16.27

Anneberg-Kungsbacka, tåg 3063: Kl. 16.05

Stationer där tågtrafiken påverkats:

Lindome, Falkenberg, Hyllie, Triangeln, Malmö C, Burlöv, Åkarp, Hjärup, Lund C, Gunnesbo, Kävlinge, Dösjebro, Häljarp, Landskrona, Glumslöv, Rydebäck, Ramlösa, Helsingborg C, Maria, Ödåkra, Kattarp, Ängelholm, Barkåkra, Förslöv, Båstad, Laholm, Halmstad C, Varberg, Åsa, Kungsbacka, Hede, Anneberg, Kållered, Mölndal, Liseberg, Göteborg C

Källa: Västtrafik och Trafikverket.

ANNONS